Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


ALT YAPI - AMATÖR

ALT YAPI - AMATÖR


7 harften oluşan hadi kuralım şunu diyeceğin heves hiç değil. Benim spor hayatımdaki alt yapı bir idarecilik tezim, bu konuda ki kitabım da Aydın Yıldırım. Eski kulüp önünde o dar alanda binlerce sporcu onlarca antrenör adaylarına verdiği ders hayatlarının en dolu dersi. Sağolsun.

Ama bir teknik adamın sporcularındaki fiziki olumsuz resmi göremiyorsa, onun sporcu sayfasındaki zeki olup olmadığını hissedemiyor ise ve pısırık, çekingen birde lider havası yoksa onun yarını boş, çünkü o sorumluluk alamaz korkar, cesareti yoksa oyuncu seçimi, oyun içindeki konsantrasyonunu anlayamaz. Çabuk karar veremez, alt yapı tekniği, sevgisi, bilgisi, kuvveti, kararlı oluşu, sezgi gücü muhteşem, taktik bilgisi idman boyunca yüreğine işlenmiştir o bunları hiç etmiş ise bir şey olmaz, uğraşma.

Çocuk yetenekli olcak, isteyecek, sevecek, hocasına, arkadaşlarına, sahada rakibine saygılı olacakla uğraş ki kazanma hakkın olsun.

Bunlar için alt yapı hocasındaki en değerli duruş SABIR....

Alt yapı ayrı bir dünya.

AMATÖR

Amatör oldun mu gülen yüzler maskeli bil. Onlarca bu ilde takım kör topal ligi saygı içinde her yıl bitiriyor, bu il için önemli. Gürültüsüz, sevmeselerde birbirlerini yada ters olsalar da, ucundaki nokta sporcular ise, biraz durmayı biliyorlardı. Bekledikleri makamdaki ağbiler verdikleri destek sözünü bir iki değil hep unutuyorlar. Sıkıntı uzun süre gidiyor tam bir sezon, verilecek destek amatörlere devede kıl, ama bir buçuk yıldır para sesi yok diyen kardeşlerden hali ile takım sporcu taşıyorlar başkan. Bu seferde yüklendikten nokta nazlanacakları yer ASKF oluyor, onlarda belediyeye derken bir he he içinde sezon sonu oluyor. Olan amatörlere. Zor bu devirde kulüp, takım işleri, yapanlardan Allah razı olsun da belediyeler burada spor birliğinin takımlara desteği de....

Gerisi cümle olur uzar ha uzar.