Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mustafa KÖKSAL


ALTINORDUSPOR HAKİKATEN MABET GİBİ İDİ

ALTINORDUSPOR HAKİKATEN MABET GİBİ İDİ


Bugün belediye bünyesinde ve hala devri olmasa da olur yada ağır gelir olmaz, belediye böyle uygun gördü bırakıyorum dedi. Onca bomboş işlere onca harcamanın olduğu bu ilde, bu mabetlerde binlerce insanın evinde huzurla yolladığı, cıvıl cıvıl çocuk sesleri ile hayat bulduğu o belediye takımı bugün sessiz mezarlık gibi.

 

Çok fazla masraf deniyorsa, bu yüzdense bırakılması, onca yerlere onca paralar harcanıyor ki, bunu kabul etmem mümkün değil, benim için içinde olduğum  ve bu takımı akıl edipte kuranlara her rekatımda bin kez dua ettiğim bu mabet, bugünden sonra ne olur bilmemde, bugün bu ilin altın çocuğu Savaş Şimşek bunu aldı, bence iki kat yük,  fazladan masrafı, yemeği, yatağı, bakımı, yolu, oteli, mazotu...

 

Bu Altınordu takımı asla Ordu  için bir takım değil, aileler için kreşti, huzur içinde evlerinde çocukları için endişesiz mabetti, yerdi, bunca boş, bunca fuzili otopark alanı, meydan harcamaları bu Altınordu gibi spor mabedleri için katbe kat ulaşılmaz servet kapıları.

Buradaki en güzel resim ne idi, Altınorduspor mu? Hayır...

 

Buradaki en güzel resim alt yapı ve sporcular ve her gün Altınordu Belediyesi için bin kez dua eden aileler idi.

 

Mabet dağıldı. Bunu ne 52 Orduspor da ne başka yerde kimse bir daha  4 - 5 yılda toparlayamaz .

 

Zaten o kuruluş spor dizisi de Ordu aileleri için anılarının en güzel spor saati idi.

 

Şimdi bu çocuklar nerede diyen binler, endişeli anneler sokaklar vede tehlikeler.

 

Aslında kocaman mabet iki kez bu ilde darmadağın edildi, biri Orduspor Kulübü dozerler ile yıkılır iken, alt yapısı emeğim var orası 15 iş insanının parası dozerlerce gömülürken yandı içim, şimdide Altınordu gibi altın sporcu yatağı darmadağın olurken yandı yüreğim.

 

Bu spor nasıl gelişir orada burada tekrar beraber olursa mı, boş verin o arzu istek yıkıldığı yerde, onu taşıyacak yürek henüz yok.

Sonra oradaki neşe huzur...

 

Bırakılan, dağıtılan Altınordu takımı değil, Ordu’mun geleceği, GENÇLERdi.