Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


ANLAYANA

ANLAYANA


"Mazimizdeki mağlubiyet ve felaketleri, zaferlerimizden daha fazla bilmek ve öğrenmek mecburiyetindeyiz. Milletimizi acılara gark eden olayların gerçek sebeplerini hiç bir şey saklamadan ortaya dökmek ve ibretle incelemek zorundayız. Aksi takdirde yeni ıstırap, bela ve musibetlere hazır olalım..."

Boğaziçi sadece Boğaziçi değildir! ODTÜ sadece ODTÜ değildir. Bunların Batı ve özellikle ABD tarafından içimize yerleştirilmiş "Truva Atı" olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.

Neden her olayın içinde buradaki öğrenci kılıklılar ile akademisyen kılıklılar var hiç düşünmez misiniz?

12 Eylül'e giden yoldaki parke taşları acaba hangi üniversitede döşendi. Deniz Gezmiş ve arkadaşları hangi üniversitenin dehlizlerinde hangi rektörün bilgisi dahilinde saklandılar.

Ankara Üniversitesine bağlı Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesinin geçmişini bir inceleyin ve buralarda nasıl bir nesil yetiştirilmeye çalışıldığını araştırın.

Neden yıllarca Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunları dışında kalan kişilerin neden mülki idareci yapılmadığına bir bakın!

Yıllarca ülke bizim diye geçinmişiz ama hiç yönetimi bizim adamların olmamış ve bizi yıllarca dönmeler yönetmiş.

Aynı kafayla devam eder Boğaziçi'nde cereyan eden olayları basit bir rektörlük seçim ve onu protesto eden öğrenci ve akademisyenlere indirgersek bu gibi rezaletleri yaşamaya devam ederiz.

Olaylara at gözlüğü ile bakıp, mensubu olduğumuz parti ve onun görüşü doğrultusunda değerlendirme yaparsak, ağacı görüp ormanı gözden kaybederiz. İçimizdeki bölücü, hain ve teröristlere kulak açan ve onlara sahip çıkan ağababalar çıkar ama biz yine bize kalırız.

Ülkemizi kan gölüne çeviren 15 Temmuz'un faillerini kimlerin koruyup sahiplendiği size bir şey anlatmıyorsa, Boğaziçi'ndeki olaylara ABD'nin tepkisi de size bir şey anlatmaz.

Sonra da beni siyaset yapmak ve iktidar yandaşı olmakla suçlarsınız. Ben kimseden yana değilim, haktan ve doğrudan yanayım. Hiç bir parti ile de organik bir bağım yok, üye değilim ve olmak diye bir düşüncem de yok. Ben seçmenim, sandığa gider oyumu veririm.

Bu gün şartlar doğrultusunda da "ehven-i şer" gördüğüm için Cumhur İttifakına devam diyorum. Yarın mı? Yarını Allah bilir. Kalın sağlıcakla.