Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Abdullah ALTAŞ


ANTİK YUNAN VE YUNAN ARTIKLARI

ANTİK YUNAN VE YUNAN ARTIKLARI


Yunanistan'ın yüz yıldır atlatamadığı bir travma var. Yunanistan'ın psikolojisi bozuk...  Sabah kalkıyorlar, yorumları Türkiye, akşam oluyor, yorumları Türkiye...

Bugün, birini, birilerini yanına almadan, Türkiye’ye    karşı konuşamayan bir Yunanistan var. Bugün sırtını  bir yere dayamadan bir tarafa yaslanmadan konuşamayan bir Yunanistan var.

Yunanistan, kendisini ziyarete gelen Amerikası, Avrupası ve diğer dostlarının yanında öyle moral buluyorki, o esnada dilinin bağı çözülüyor Türkiye 'ye karşı edebiyat ve felsefesini geliştiriyor.

Ne zamanki Yunanistan’ın misafirleri ülkeden ayrılıyor, Yunanistan suspus oluyor, konuşacağı cümlelerini dinlendirmeye alıyor. Bir sonraki misafirleri  gelene kadar.

Bunların ekonomi ile birlikte ahlakları da çökmüş durumda...  Evinden, vatanından ayrılmış, üzerinde sadece giysisi ve taşıyabileceği kadar para ve maddi eşyası bulunan, kendisine sığınmaya çalışan zavallı mültecinin parasını çalıp gasbedip ölüme terk edecek kadar ahlaken alçalmışlardır.

Yunanistan, Amerika ile Batının şamar oğlanı olmuş, savunmasını Amerika'ya, ekonomisini Almanya'ya, devretmiştir. Endişe odurki, Bunlar, şamar oğlanı Yunanistan'a bir çılgınlık yaptırabilirler. Yunanistan bunlara mahkum olduğu için dediklerini yapmak zorunda kalabilir.

Yunanistan'ın  epey zamandan beri dile getirdiği bir söylem var. O da şu "Yunanistan da Türk yok müslüman var"    Yani "Müslüman azınlık" var demek istiyor. Türkiye'ye şu mesajı vermek istiyor Yunanistan’da ki Türklerle ilgilenmeyin! Ne yani! Oradakiler müslüman olursa ilgilenmeyecekmiyiz! Tabi de ilgileneceğiz.!

Yunanistan’ın, Türkiye ile daimi olarak düşmanlığının devam etmesi batının işine geldiği, arzu ettiği bir durumdur.  Batı, bu düşmanlığı devamlı olarak taze tutmakta ve şamar oğlanı Yunanistan'ı teşvik etmektedir.

Batı  örgütü, Yunanistan'ı  ele geçirmiş, kolay kolay da bırakacağa benzemiyor.