Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


ANTRENÖR

ANTRENÖR


Spor eğitimi içinde hangi deneyimler Antrenöre gerçek dünya mücadelesi ile daha iyi yüzleşmesini mümkün kılar? Tabi ki eğitim ve spor. Antrenör oyuncuların oyun sanatını, yaratıcılığını, düşünce zenginliğini düşünen kişidir, öğretmen gibi. Oyuncusunu oyundan zevk alan, kendine özgüven yanında bir çok şeyi katabilen, önü açık alın bulabilen oyuncu grubuna sahip olan.

 

Ama antrenörler maalesef kendilerine gelince dürüst değiller. Kazanma ön planda ve aile baskısı onları kendi olma dışına itiyor. Antrenör taklit etmeyen, kendi olan olunca tatlı oluyor. Her hocanın felsefesi olmalı. Yürürlüğe verebileceğiniz her adımda, yürürlükteki her planınızda  kendi felsefeniz hep koltuk altınızda sizle gezmeli.

 

Ne güzel “KENDİ FELSEFESİ.” Futbolu seviyor olsanızda, hocalık kolay değil.

İstediğinizden bir gün bıkarsanız o zaman kişiliğinizi bırakırsınız. Bir çok sporcunuz sizle o güne şükür edecek kadar mutlu olmalılar. Sizde iyi, kötü zayıf halkanız ne ise onu düzeltin. Sizi hiçbir kişi etkilemesin, korku, maddi çıkar için o diplomayı ayak altına almayın.

Kimselere yalvarmayın…. İyi iseniz sizi bulur kişiler, kulüpler. Aslında eğitiminiz yanında yabancı dil size çok önem katar. Futbolu seven, kişilikli, saygılı, arkadaşlarına uyumlu, yetenekli oyuncu grubu size sınıf.

 

Kavramaları, anlayışları, takım uyumu, bireysellik, başka biri olma hevesi sorun olur size hocam. Gerçi sorumluluğunu bilen bir teknik adam harikadır, olumlu olumsuzlukları süzgeçten geçirebilendir. Korkusuz, yaratıcı, yaratıcılığını kullanan, uyumu hakim kılan, bağ kurabilen kişidir antrenör.

 

Güçlü bir LİDERdir. Risk alan, cesaretli, korkusuz, işini seven başarıyı hak edendir. Önce param demeden kariyerim diyendir. 3 tip antrenör var, otoriter, uzlaşmasını bilen, liberal olan. Gerçekci hedef belirlemesi zayıf olan diplomada antrenör olsada gerçek alanda sadece toz dur.

 

Önce sporcusunu düşünen, dostluklar kuran, değer veren kişidir. Ben hayatım boyunca böyle oldum. Öğreten oldum, savunan, seven onunla acı tatlı ne varsa paylaşan oldum. Takım oldum hep sporcularım ile önce. Bir grup çılgın insanlar olduk bu alanda yürür iken.

Teynelispor, Delikkayaspor, Telekomspor, Sağlıkspor ve diğerleri biz öyle idik.

Yapabileceğimizin o şart içinde en iyisini yaptık. Bazı sevgiyi hak ettik, kazananlar olduk. Arkadaş, kardeş olduk. Bu camiada kabul gören olduk. Ben ben oldum taklit etmedim kimseyi. Ben sporcularım ile onların güzel yürekleri, destekleri ile hep zirveye koştum, en son O.S.B Lisesini futsalda 4 kez  3 kez şampiyon bir kez ikinci yaptım. Teşekkürler beni ben yapan sporcularıma.