Bugün, 11 Şubat 2026 Çarşamba

Abdullah ALTAŞ


ARAPLAR TÜRKLERİ ARKADAN VURMUŞ!

ARAPLAR TÜRKLERİ ARKADAN VURMUŞ!


 

Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz klişeleşmiş bir cümle var "Araplar, Türkleri arkadan vurmuş!"

Okumuşun! dan tutun da, çarşıda pazarında boş boş gezeninden , kitap sayfası açması bilmeyeninin ağzında sakız olmuş bir cümledir bu, "Araplar Türkleri arkadan vurmuş!..." 

Hani desen ki "Yahu! bu iş nasıl olmuş sahi! Bana bunu anlat desen biraz israr etsen, vereceği cevap şudur." Ne bileyim ben! Öyle söylüyorlar! "

Bundan yüz yıl önce ve biraz daha gerisine gittiğimizde, Osmanlı devletinin Avrupalı emperyalist devletlerine karşı, yıkılmamak, hayatta kalmak için mücadele ettiği yıllarda Avrupalı yöneticiler Osmanlı Devletini, bölmek üzere olan " Hasta Adama " benzetmişlerdi. 

Yani nasıl olsa bu adam ölecek! herkes Osmanlı’nın topraklarından bir pay alsın istiyorlardı. 

Osmanlı Devleti ile mücadele eden, sözü geçen Avrupalı emperyalist, sömürgeci devletler, İngiltere, Fransa, İtalya, Rusya, Osmanlı Devleti içinde yaşayan azınlıkları teşvik ediyorlar, gerekli silah techizat yardımı yapıyorlar, siyaseten de destekliyorlardı! 

Osmanlı Devleti son ikiyüz yıldır devamlı toprak kaybetmiş ve kaybedilen topraklarda birer birer ayrı devlet kuruluyordu. 

Avrupalı emperyalistler Kuzeyden içimizdeki etnik ve dini farklı olan azınlıkları Osmanlı'dan ayırmak için kışkırttıkları gibi, Güney bölgemizde, halkının çoğu müslüman Arapları da Osmanlı’ya karşı kışkırtıyor, Arapların Osmanlı'dan ayrılıp ayrı devletler kurmasını istiyorlardı! Adeta, son anlarını yaşayan Osmanlı'dan herkes bir parça alsın, Osmanlı bölüne bölüne küçülsün istiyorlardı. 

Bu Avrupalı emperyalist ve sömürgeci devletler Arapların ileri gelen bazı yöneticilerine "Türkler sizi, yıllarca sömürdü!" propagandasını yapıyordu. 

Bu propagandaya ve beyin yıkamaya kanan, az sayıdada olsa eli tüfek tutan, Arapların çoğunu temsil etmeyen düşüncesizler bu hevese uyup Osmanlı Devletine karşı mücadele edip "Bağımsızlık!larını  kazandılar. 

Aynı Avrupa emperyalist ve sömürgecileri bundan sonra Türkiye 'de, ülkemizde şu propagandayı yapmaya başladılar. "Araplar sizi arkadan vurdu!" 

İşte sinsi İngiliz oyunu!... Ortadoğuya gittiler, "Türkler sizi yıllarca sömürdü!"  dediler, onları inandırıp Türkiye' ye karşı tavır almasını sağladılar, Türkiye'ye gelip, "Araplar sizi arkadan vurdu! dediler böyle propaganda yapıp bizi inandırdılar! 

Hiçbir mermi atmaya ihtiyaç kalmadan iki tarafıda birbirinden ayırıp, birbirinden uzak tutup kendilerini birleşerek büyüttüler! 

İçimizde bazı Ön yargılı, olayı çeşitli boyutlarıyla bilmeyen, araştırmayan kişiler "Araplar bizi arkadan vurdu" cümlesini yıllarca ağızlarına sakız yaptılar. 

Tarihimizin bir bölümünde, kısıtlı bir zamanda buşekilde yaşanan bir olayı genelleyip, tüm araplar bizi arkadan vurdu, onlarla, onların nesilleriyle kıyamete kadar bir araya gelip iletişim kurmayalım demek hem cahillik hem art niyettir. Siyaset ve politikamız bu yönde olmamalı!  Bizi birbirimize küs kalmamızı isteyen güçler, 1 asırdan beri Arap ülkelerine triloryanlarca dolarlık ihracat yapmaktadır.! 

Halbuki Avrupalı emperyalist ve sömürgeci devletler bizi bin yıldır "Hem arkadan hem önden vurmuştur!"  Halen de bu durum söz konusu dur. 

Ama, birçok sözde! okumuş bunu dile getirmemektedir, bundan bahsetmemektedir. Bunun sebebi nedir? 

Yoksa Avrupa bize büyü mü yaptı? Bundan dolayı mı oraya karşı refleksimiz zayıfladı? 

Yoksa biz, "Stockholm  sendromu" gibi, Avrupa sendromuna mı uğradık?