Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Levent AKTAŞ


ARKADAŞLIK, DOSTLUK MU DEDİNİZ?

ARKADAŞLIK, DOSTLUK MU DEDİNİZ?


İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum” diye boşuna söylememişler.

Arkadaş dediğiniz, dost bildiğiniz insanların sizi arkadan kahpece vurması o kadar zordur ki, kolay kolay alışamazsınız bu duruma.

Arkadaşlık aileden sonra en önemli bağlardan birisidir. Bu yüzden insanlar bu bağlara çok değer verirler. Ne yazık ki bu bağlar her zaman karşılıklı olmaz. Bazen bağda ki bir taraf arkadaşlarına sonuna kadar güvenip değer verirken; diğer taraf aynı özeni göstermez. İşte bu durumlarda arkadaşlığına değer veren kişiler gerçekten üzülür ve kırılır. Bu hayal kırıklığını yaşayan, arkadaşından yediği darbeleri içine sindiremeyenler için sadece beklemek gerekir. Bazen zamanı, bazen de o kişinin tekrar dönüp ona muhtaç olmasını beklemek gibi. Ama en önemlisi nedir biliyor musunuz? O arkadaşlığına ve dostluğuna güvendiğiniz ama sizi hayal kırıklığına uğratan arkadaşınızın yolu mutlaka ama mutlaka elbet bir gün size çıkacaktır. Unutmayın, yüzüne bakacağınız arkadaşınızın asla kuyusunu kazmayın. Yoksa yolunuz elbet bir gün kesişir ve üzülürsünüz.

Hayatınızdaki arkadaşlar yeri gelir sırdaşınız, yeri gelir en büyük yardımcınız hatta bazen aileniz olurlar. Aranızda hiçbir kan bağı olmamasına rağmen size bazen anne ve babanızdan bile daha yakın olan arkadaşların yaptıkları ise her zaman sizi daha fazla üzer. İşte bu arkadaşlardan aldığınız darbeler sizi can evinizden yaralarken, onlardan yediğiniz kazıkları belki de hayatınızın sonuna kadar unutamazsınız. Canımızı bu kadar çok yakan ve sizi yarı yolda bırakan arkadaşlara yaralarınızı, kırgınlıklarınız ve hayal kırıklarınızı anlatmak için en doğru ve en çarpıcı kelimeleri bulmak isteriz. Ancak boğazınızı düğüm eden hüzün buna izin vermez.

Ancak benim birkaç tane dilime dolanan ve aklımın bir yerine kazıdığım bir kaç sözü sizinle paylaşmak isterim.

*Şu zamandan ne dost belli ne düşman. Herkes menfaatince insan.

*Düşmandan dost, ayıdan post olmaz.

*Dost, kara günde karanlığa karışır.

*İçinde vicdan olmayan kişi, arkadan oyun oynar.

Siz siz olun, arkadaşınızı dostunuzu iyi seçin. Ailenizle tanıştırdığınız, aynı sofrayı paylaştığınız insanlara çok dikkat edin. Bu zamanda sırtınızı sıvazlayıp, arkanızı kazan çok olur. O yüzden herkese güvenmeyin ve dostlarınızı iyi seçin.

Herkese güzel bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle…