Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


ARZUHALİMDİR

ARZUHALİMDİR


Sayın Cumhurbaşkanım; size olan saygı, sevgi ve muhabbetimi kimse sorgulayamaz. Ayrıca benim bu faturayı ödeyecek gücüm Allah'a çok şükür ki var. Fakat unutmayın ki bunu ödeyecek gücü olmayan milyonlar var. Üstelik bir hafta boyunca seyahatte olmam nedeniyle evde sadece mecburi çalışan aletler dışında hiçbir tüketim de yoktu.

Evet dünyada enerji alanında çok büyük sıkıntılar var onu da anlarım ama bu sıkıntının tamamını garibanların sırtından çıkarılmasını anlayamam. Sabah berberime gittiğimde bütün esnafın birbirlerine elektrik faturan kaç lira geldiğini sorduğuna şahit olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Hepsinin de durumdan şikayetçi olduğunu ve arkasından da daha bunun doğalgaz faturasının da geleceğini söylediklerini de ayrıca belirtmem gerek.

Ez cümle ben bunun için davasını satacaklardan değilim ama kimilerinin davasının boğazı ve geçinmek olduğunu da hatırlatmak isterim. Böyle giderse 2023 de hüsrana uğramaktan korkarım. Özelleştirme adı altında yapılan ve adrese teslim özelleştirmeler sonunda yandaş bildikleriniz ayağınızı kaydıracaklar haberiniz olsun.

Maaş ve ücretlere yapılan zamlar, diğer zamların yanında devede kulak kaldı haberiniz olsun. Bir verdiniz ama zamlarla üç geri alındı. Tahammül sınırları zorlanıyor.

Eski zamanlarda kralın biri ha bire zam yapıyor, vezirler aman kralım etme eyleme, milletin canı yanıyor, millet ağlıyor sızlıyor diye kralı ikaz ediyormuş. Kral da yeni zamlar yapıyormuş. Adamları yine ikaz ediyor o yine zamlara devam diyormuş. En sonun da adamları artık milletin dayanacak gücü kalmadı, ağlamıyorlar gülmeye başladılar deyince; kral şimdi durun. Demek ki bıçak kemiğe dayanmış, zamların bir kısmını geri çekin, demiş.

Sanıyorum bizim gülmemizi bekliyorsunuz. Galiba o da çok yakın. Benimkini ufak bir serzeniş kabul edin. Ben seçim zamanı yine sizinleyim ama benim olmam yetmez.

Gerçi aman ne olur bizi iktidara getirmeyin diye yırtınan bir muhalefet var ama yine de siz dikkatli olun, çevrenizde bulunan "Padişahım çok yaşa" diyen güruha dikkat edin. En ufak bir olumsuzlukta sizi ilk terk eden onlar olacaktır ve yanınızda yine bizim gibiler kalacaktır.

Önceki hafta Ankara'da idim ve görevden alınıp kızağa çekilen bazı üst düzey bürokratlarınızla sohbet etme fırsatı buldum ve tamamına yakını "kendisinden başka o görevi yapacak adam” olmadığını iddia ederek partinize ve görevden alanlara ateş püskürüyor ve "beni bile küstürdüler, ben bile artık onlara oy vermeyeceğim" diye esip gürlüyordu. Yola çıktıklarınız ve yola devam ettiklerinize iyi bakın derim.

Ben çok siyasetten anlamam, sadece oy verme zamanı oyumu veririm. Lütfen bizleri hüsrana uğratmayın Sayın Cumhurbaşkanım.