Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Tevrat İŞLEYEN


AŞK-I VATAN

AŞK-I VATAN


 

Günümüz dünyasında bazı milletler en ufak bir müdahale anında topraklarını terk edip kaçsa da bizim için vatan, tek kelimeyle çok büyük bir anlam ifade eder. Bizim için vatan sözcüğünün her bir manasında ayrı bir detay gizlidir. Bizim için vatan; üzerinde gezdiğimiz mukaddes toprak, her saniye havasını soluduğumuz orman ve gerektiğinde uğruna şehit verdiğimiz bayraktır.

Vatan özgürce yaşamaktır. Vatan hürriyeti damarlarında taşımak, ileriye atılıp sellerce sine, göğsünden vurulup bir erce sine bir daha geri dönmemektir. Hal böyle olunca canımız, malımız, evladımız vatan uğruna bir bekçi gibidir.

Şairin dediği gibi “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğruna ölen varsa vatandır.”  Dünya üzerinde başka bir yer gösterilemez ki vatanımız kadar uğruna can verilmiş olsun. Her gece sabah olduğu, her Türk asker doğduğu sürece vatana olan sevgimiz, bağlılığımız bitmeyecek ve tükenmeyecektir. Yaşarken ödeyemeyeceğimiz tek bir borç vardır, o da vatan borcudur. İnsanın en güzel yuvası kuşkusuz cennet vatanıdır.

Vatanımızı çok seviyoruz çünkü bizim için vatan milletimizi ayakta tutan en önemli unsurdur. Vatan bizim için doğduğumuz, yaşadığımız toprak, daha aydınlık bir gelecek ve çocuklarımızın istikbali demektir. Üzerinde yaşadığımız vatan toprağı için yüzlerce yıldır canını, malını ve ailesini gözünü kırpmadan arkasında bırakan atalarımızı asla unutmamalıyız. En az onlar kadar vatanımıza değer vermeli, gerekirse canımızı vermeli yine de vatanımızı vermemeliyiz. Vatan toprağında, refah, barış huzur içinde yaşamalıyız.

Herkesçe bilinmelidir ki, üzerinde yaşadığımız bu topraklar kolay kazanılmadı. Bayrağımız büyük mücadeleler sonucunda göklerde dalgalanmaya devam etti. Vatanseverlik bilincine sahip insanlar gerektiğinde vatanı için ölmeye hazırdır. Türk insanı şanlı bayrağı uğruna yüz binlerce şehit vermiştir. Bu vatan her zaman yurdumuzun topraklarına kanlarını dökmüş şehitleri ile anılır. Türk milletinde vatan, bayrak ve şehit kavramları iç içe geçmiştir. Türk toplumu bu kavramlardan birinin eksikliğinin diğerlerinin de yok olmasına sebep olacağını bilir. Şehitler olmadan vatan olmaz,  vatan olmadan da bayrak olmaz.

Türkiye Cumhuriyetini kuran, vatanımızın küllerinden doğmasını ve bayrağımızın göklerde dalgalanmasını sağlayan büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Bu vatanı bizler kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz” sözü ile vatanımızı bizlere emanet etmiştir. Bizlerde ancak yüreğimizde vatan sevgisiyle yaşayarak ülkemizi yüceltebiliriz.

Geçmişini bilemeyen geleceğini tayin edemez. Bu ilkeden hareketle biz, Çanakkale’de savaşan, kurtuluş savaşını başlatan, işgallere karşı milli bir ruh ile mücadele eden atalarımızın torunlarıyız. Dilimiz, dinimiz, ırkımız, cinsiyetimiz, mezhebimiz ve siyasi görüşümüz ne olursa olsun  fark etmez, milletimizin büyük azimle savaşarak kazandığı bu mukaddes vatan hepimizindir. Kim ne derse desin, birileri hangi hain tuzakları kurmaya çalışırsa çalışsın, bunların hevesleri kursaklarında kalacak, milletimizin damarlarındaki asil kanında mevcut olan vatan ve bayrak sevgisi, Albayrak aşkı hiç bitmeyecek, bu topraklar sonsuza kadar bizim vatanımız olacaktır.

Rabbim aziz milletimizi vatansız, tarihi şanla şerefle dolu vatanımızı bayraksız ve arşı-ı alaya yükselen minarelerimizi de ezansız bırakmasın. Sağlıklı ve mutluluk dolu günler dileğimle.