Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Taner ÇELENK


AYNI KİRLİ ELLER, AYNİ BİZ

AYNI KİRLİ ELLER, AYNİ BİZ


 

“Daha Ne Kadar Görürsek, İzlersek Uyanacağız?”

29 Aralık Cuma günü Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Türkiye Süper Kupa Finali iptal edilerek tarihin bir kez daha tekerrür ettiğine millet olarak şahit olduk. 

Aynı kirli eller benzer bir senaryo ile bizi yüzlerce yıl birlikte yaşadığımız Müslüman kardeşlerimizden kopardı. 

Görünüşte milli, esasında gayri millî bu şer şebekesi dünyanın her yerinde aynı taktik ve teknikle milletleri, kardeşleri birbirine düşürmek suretiyle istedikleri hedefleri çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler. 

Yakın zamanda Suudi Arabistan'la yapılan ticaret anlaşmaları ve iyi giden ilişkiler birilerini rahatsız ettiği açık. 

İsimleri farklı ama zihniyetleri aynı kirli eller bu kez de futbol argümanını kullanmak suretiyle sözde milli değerlerimize sahip çıkıyormuş görünerek bir taşta iki kuş vurmayı hedeflemişlerdir. 

Hem millet nezdinde kahraman olacaklar, hem de iyi giden ilişkileri sekteye uğratacaklardı. 

Aynı sözde vatan sevdalılarını, gezi olaylarında ülke yağmalanırken otellerini gezicilerin karargahı haline getirmek suretiyle verdikleri destekle gördük. 

Aynı kirli elleri Güney Kıbrıs Rum kesiminin Larnaka takımıyla oynayacağı maçta imzaladığı protokol sözleşmesi maddelerindeki Türk bayrağı yasağı gibi maddeleri sindirmesinde ve harfiyen uymasında gördük. 

Aynı kirli elleri (eller) cepte olmak suretiyle  Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında bağrı açık, pantolon üzerine salınmış gömlek giyerek vermeye çalıştığı  mesajla gördük.  

Aynı kirli ellerin ülkemizin ortak değerlerini kullanarak fitne çıkarmak amaçlı reklamlarını da gördük. (Olmasaydın olmazdık, Gördüğünüze inanın...)

Bu kirli eller ülkelerin içlerine yerleştirdiği içimizden görünen kişiler, zümreler, topluluklar eliyle ülkeleri karıştırdığını  ve birbirine düşman ettiğini daha ne kadar izlersek uyanacağız. (Türkler - Araplar). 

Aynı ülke içerisine soktuğu fitne ile kardeşi kardeşe düşürdüğü ve katliamlara sebep olduğunu daha kaç defa görürsek akıllanacağız. ( Türk-Kürt, Alevi - Sünni, Sağ-Sol, Seküler (laik) - Dindar). 

Dünya da en bariz örnekleri Afrika ülkeleri olmakla birlikte yakın tarihimizde Ruanda'nın başına gelenler de ibretlik örneklerden biridir.

Bu kirli ellerin yegane amaçları ekonomi ve güçtür. 

Önce kaos oluştur, ardından bu kaostan, karışıklıktan beslen taktiği hep kullandıkları bir yöntemdir. 

Arapları bize, bizi Araplara düşman ederek önce bizi birbirimizden kopardılar, gücümüzü kırdılar. 

Sonrasında da bizi (zamanında) geleceğin enerji kaynağı petrolden uzak tutup kendileri yüz yıldır petrolün kaymağını yediler yemeye de devam ediyorlar. 

Biz hala bu kirli ellerin oyunlarına uyanmaz ve ucuz kahramanlık numaralarını yersek; bu kirli eller bizi daha nice yüzyıllar uyutmaya ve sağmaya devam eder. 

Kim söylemiş bilmem ama meşhur bir söz ile bitirelim:

Tarih tekerrürden ibarettir derler.

Tarih aptallar için tekerrür eder; akılı olan ders alır ve yeni tarihler yazar...

Selam ve dua ile kalın sağlıcakla...