Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


BEN

BEN


Bu ilde hayatın içindeyim, 9 yaşımdan beride babasız. Bir gün of demedim kimsenin haramını yemedim, sadece Nezir Ali’nin bahçesinden mandalin, İncir.

Onuda elini öptüm büyüdüm helal etti.

1980’den beri eğitimin içinde oldum, öğrencilerim ile ağbi kardeşten, dede toruna döndüm, ama sporda ise bu ile gücüm kadar hizmet ettim.

Amaç gençlik, genç yetenekler gerek okullarda gerek sporda. Hayatımda sevdiğim işi yaptım, ÖĞRETTİM. Halada istediklerinde işimi yaparım.

Ama asla falancının çocuğu, arkadaşımın oğlu diye ne futbolculuğun da arkasında durdum, ne birinin hakkını ona verdim.

Ben spor eğitmenliği yaptım, yazılılarda iyi olan sınıfı geçti, formasını aldı. Mesele bu.

Kullarda da öyle, hayatımda da sevmem iki yüzlü olanı, arkadaşın bin olur, dostun 3-5 mesele budur. Canın vardır sığınacağın DOST. Birde vardır ya lağa luğa aşk hikayesi gibi, arkadaşlar ömür verdiğin.

Ama makamlardaki kim olursa olsun, dostluk arkadaşlık yada menfaat içinse orada ben yokum zaten.

Ama en yakınım, torpilim siyasetcim, yeğenim bu kardeşim gibi muamele içinde olan, ihtiyacı olanı atlayıp da öncelik onlar diyorsa, acele etme o ayaklarına dolanır, onuda o yerden eder.

Ben diyen herkes gitmiştir, itibarsız olmuştur.

İster makam, ister eğitimde baş, ister siyasette. Önce eğilmesini, rükuya gitmesini bilmezsen, secde edeceğin onca yaran olur ki Allah muhafaza...

Kimse kiler bile yarınından bir haber.

Ne zaman, nerede nefes biter bilemeyiz. O yüzden alın teri kurutmayın, ister işte, ister sporda, ister devlette.. Ah almayın, alın terini soğutmayın. Beddua en büyük "CORONA" dır.

Ben yazdım başlıkta işte onun sonsuzluğu yine BEN dir.

Sen "BİZ " olmaya bak ki, kazanasın..

Biz birlikte ülkeyiz diyoruzya vede nasip ise... "Kızılelma"