Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Güfer AKTAŞ HEKİM


BEN BÖYLE BİR "VALİ" DAHA DUYMADIM!!

BEN BÖYLE BİR "VALİ" DAHA DUYMADIM!!


 

 

20 yıllık gazetecilik hayatımda Recep Yazıcıoğlu'ndan sonra adından bu kadar övgüyle bahsedilen bir Vali daha duymadım desem, yalan olmaz.

 

Son Valiler Kararnamesi ile Tunceli ilinden Ordu'ya atanan Vali Tuncay Sonel'den bahsettiğimi hemen anlamış olmalısınız.

 

Kararnamenin açıklandığı ilk günden bu yana neredeyse bütün Ordu, Vali Sonel'i konuşuyor.

 

Özgeçmişi takdirnamelerle dolu olan bu Valimiz, Allah'ın izni ile bugün Ordu'daki görevine "Bismillah" diyerek başlayacak.

 

Kendisi gelmeden namı gelen Vali Sonel, terör ile anılan Tunceli ilini adeta bir huzur şehrine çevirmiş. Üstelik, turizm ve istihdamda zirve yaptırmış. Yöre halkı ile gönül bağı kurarak onların evladı, amcası ve kardeşi olan Valimiz Tuncay Sonel'in Tunceli'den ayrılış haberleri de  oldukça etkili.

 

Büyüğünden küçüğüne herkesin boynunu kucaklayan, elini öpen, babacan bir profil gördüm sanki karşımda. İnsanların yüreğinde öyle büyük bir sevgi edinmiş ki, yeri doldurulamaz bir yer bırakmış ardından gelene. İnşaallah, Tunceli halkı yeni atanan Valisini de bu şekilde bağrına basar. "Tatlı dil, yılanı bile deliğinden çıkarır" sözünü burada hatırlatmak isterim yeni gelen Tunceli Valisine... Bizim Anadolu insanı çok sevecendir. Saygıda kusur etmez, siz onlara bir adım giderseniz, onlar size koşa koşa gelir mutlaka. Herşey karşılıklı sevgi ve anlayıştan geçiyor.

 

Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla, Vali Tuncay Sonel'in Tunceli'den ayrılışında o kadar güzel ve duygulu anlar yaşandı ki, size bunu tarif edemem. İnsanların ağlaması, Vali Sonel'in yaşlısı genci herkesin boynunu kucaklaması, ellerini öpmesi bambaşka bir duyguydu benim için. Zaman zaman gözlerim dolmadı da değil hani!!.. İşte gerçek "sevgi" budur işte!!

 

Yaptığı her işte başarı sağlayan, hayatı boyunca ödüllere layık görülen, bu hizmet adamını bizlerde merak ediyoruz. "Halkın adamı olsun, halkla iç içe olsun, bizden biri olsun. Kapısını çaldığımızda bize, halka kapılarını kapatmasın" istiyoruz.

 

Ordu için çok güzel projelere imza atacağına şimdiden eminim. Tunceli gibi terör bölgesi olan bir İl'e huzuru getiren bu Valimiz, Ordu'ya kim bilir neler getirir neler!!.. Umarım yanılmam.

 

Sessiz sedasız bir tarih yazarak Tunceli’den ayrılan ve Ordu'da göreve başlayan Sayın Valimiz Tuncay Sonel'e hoş geldiniz diyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.