Bugün, 2 Ağustos 2025 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


BENİM OYUMLA ÇOBANIN OYU BİR OLUR MU DİYENLERE GELSİN


İnsanlığın en büyük düşmanlarından biri de gurur ve kibirdir. Bu tiynette olanlar da diğer insanları küçümser, onlarla alay eder ve onlardan üstün olduğu iddiasındadırlar.

 Bu tür insanlar her dönemde olmuşlardır ve kendilerini hep yükseklerde, diğer insanları da hakir görmüşlerdir.

 Halbuki dinimiz İslam; hür veya köle, zenci veya beyaz, Arap veya Arap olmayan her insanın eşit olduğunu bildirmiştir. Tek üstünlüğün iman ve takva olduğunu vurgulamıştır.

 Ebu Süfyan'ın karısı Hind ise bu yüksek hakikatlere karşı;

 "Böyle din mi olur? Ben bir köle ile bir mi olacağım, o talihine küssün!" dedi.

 Ebu Lehep ise bir gün;

 "-Ya Muhammed! Ben sana iman eder, Müslüman olursam, bana ne verilir?" diye sordu.

 Peygamberimiz;

 "-Müslümanlara ne verilirse, sana da o verilir!" buyurdu.

 Ebu lehep;

 "-Onların üzerinde benim için bir üstünlük olamayacak mıdır?" diye öfkeyle sordu.

 Peygamberimiz;

 "-Daha ne istersin?" buyurunca 

 Ebu Lehep;

 "-Benim şu sıradan insanlarla bir tutulacağım bu dine yuh olsun!" diye edepsizce bağırdı.

Bu diyalogların değişik versiyonlarına günümüzde de rastlıyoruz.

 Kendini bir halt zanneden bazı densizler çıkıp "benim oyumla, dağdaki çobanın oyu bir mi olacak?" gibi zırvalara imza atıyorlar.

Kendileri gibi düşünmeyenleri, "Göbeğini kaşıyanlar", oyu'nu makarna ile satanlar" "bir cuval kömüre köle olanlar" gibi aşağılayıcı ifadelerle küçük gören zavallılar olduğu gibi., Son günlerde referandumda anayasa değişikliğine "EVET" oyu verecekleri "koyun" olarak niteleyen ama kendisi koyun kadar faydası olmayan insanları gördükçe insanın aklına ister istemez Hint ve Ebu lehep'ler geliyor.

 Bugün onlar yok ama onları aratmayacak türevleri maalesef ülkemizde kol geziyorlar. Ve ne yazık ki, kendileri gibi düşünmeyen insanları aşağılayarak yükseleceğini zanneden alçaklar bile denemeyecek "çukur"lar var.

 Bu nedenle oy verirken kimlerle beraber aynı safta olduğunuza bir kez daha bakmanızda fayda var.

 Renginiz, deseniniz, düşünceniz ve mensubiyetiniz ne olursa olsun, bunlar sizi diğer insanlardan üstün kılmaz.

 Üstünlüğünüz sadece Allh'a iyi bir kul olmanızla doğru orantılıdır...

 Başka bir üstünüğünüzün olmadığını anladığınız gün çok geç kalmış olmayasınız!