Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


BENİM İÇİN

BENİM İÇİN


Bana diyorlar ki niye Aşkın Töreni bu kadar konuşur yada güvenir yada inanmak istersin..

Benim babam Kemal Köksal, kardeşleri gibi ticaret yapmadı fındık işinde, fabrikacılkta olmadı, o bir belediyede Ordu Belediyesinde oldu, mühendis, amir..

Ben belediyeyi bilirim, kaç derdi, çabası, gecesi, beklentisi, kaçan uyku saatini. Onu bekleyen anamdan pencere önünde, o yüzden oda babam gibi, oda titiz, oda merhametli, oda makamların insan yüreğinde olduğunu biliyor, oda oda yürekli...

Onu tepede olmuş Ordulu sevse, sevmese ne olur ki, Ordu seviyor, Allah seviyorsa, oturduğu koltuk kalktığında tertemiz bırakılıyorsa. hakkında ahlaki konuşma yapılmıyorsa, dedikodu çamuru asla. Ceketine bulaşamıyorsa, dürüst ise, yemiyorsa yetim hakkı, yaptığı işte hata sevap arar halk.

Halk ne düşünürse o.

Ordu, bu halk, Aşkın da olsa, bizde, bu özel Ordu insanına hamalız.

Tribi, kibri, adam seçmesi olmaz, ahlaki kiri olmaz, bugüne kadar yaptığı yüzde 40 olsada, madden sıkılsada belli etmeyip yüzü gülüyorsa, halkın içine girebiliyorda dinliyor ise, o bu ile sevdalı biri, geçmiş her başkan gibi.

Kötü, talancı, yalancı iki yüzlü oldu ise birileri bunu bilir, Allah var, ölüm var hesap var..

Aşkın 2 yıldır kırık dökük tamirle uğraştı, bundan sonrası hayal ettiğini Ordu’ya sunmak..

Ha benim kalbimde kırıldı bir yerde Altınorduspor gibi dev bir futbol mabedi kapatıldı, bal kapansa da, genç yetenekli yüzlerce alt yapı büyüse idi o çatı altında, onunda bir hesabı var ki, devir etti, orası Nazip Bey çeşmesi gibi lezzetli idi Ordu için hocaları ile, bugün çok şeyi spor adına Ordu kaybetti o alt yapı darmadağın olunca, bunu da diyeyim.

Çiçek saksısı değişince aynı güzelliği sunamıyor, alt yapıda öyle tek gönül koyduğum bu.

Oda onun düşüncesi..

Ama dürüst bir kişi buğün Altınordu Belediyesinde, işi gücü Ordu. Allah sağlık versin.