Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Levent AKTAŞ


BEREKET AYI!

BEREKET AYI!


11 ayın sultanı Ramazanın bereketi her yeri sarıyor.  

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi olan 11 ayın sultanı Ramazanda 5 günü geride bıraktık. 

Her yıl çeşitli iftar programları ile toplum birbirleriyle kaynaştırılırken bu yıl bu kaynaşma biraz daha farklı oluyor. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 2 büyük yıkıcı depremin ardından gerek deprem bölgelerinde ki, gerekse ilimize gelen depremzedeler için düzenlenen iftar programları ile sıcak sofralarda ağırlanarak manevi iklimde yaşanıyor. Depremzede kardeşlerimiz bu mübarek ayda unutulmadığı gibi yardıma muhtaç vatandaşlarımızda unutulmuyor. 

Ramazanın bereketi ve manevi iklimi gönülleri ferahlatıyor. İnsanlara huzur ve esenlik getiren manevi atmosferi en yoğun şekilde yaşatan bu ay bir muhasebenin yapılmasına da vesile oluyor. Yüce kitabımız Kur’an’ın inmeye başladığı, camilerin tıklım tıklım dolduğu bu güzide zaman dilimi en güzel şekliyle ve layığıyla değerlendirilmeye çalışılıyor. İftara yakın saatlerde fırınların önünde tatlı bir heyecan yaşanıyor. 

Hayatın hızlı ve karmaşık koşuşturması içerisinden sıyrılarak, bir ay boyunca da olsa sükûnet ve huzur kaplıyor. Durumu iyi olmayanların sofrasını durumu iyi olanlar dolduruyor. Bu ay öyle bir ay ki merhamet ve yardımlaşma doruk noktaya ulaşıyor. Sadece yeme içmeyi durdurma değil, sabrın da önemli bir özellik olarak hayatımızın içerisine girdiği bu ayda nefisimiz hem açlıkla hem de sabırla imtihan ediliyor. 

Tüm bunların yanı sıra, Kur’an ayı olan Ramazan’da bol bol Kur’an’ı okuyarak, dinleyerek, anlayarak hayatımıza tatbik etmeli, güzel ahlaklı kişiler olarak toplumu da güzelleştirmeliyiz.