Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Soner SAĞIR


BEREKET TİMSALİ!

BEREKET TİMSALİ!


Zaman zaman hükümdar sofralarına giren fındık meyveleri sonraları Akdeniz bölgesinde ticaretin artması ve genişlemesi ile bir servet ve bereket timsali halini aldı… 

Fındık, dünya çapında yetiştirilme alanı bulmuş, rağbet görmüş bir ürün olup, tarımla uğraşan birçok küçük işletmeli ailelerin geçim kaynağı olmuştur. 

Daha sonraları yetiştirilme alanları genişletilerek ithalatta ve ihracatta yerini almıştır. Fındık, insan hayatına öyle bir yerleşmiştir ki geçmişten bugüne kadar edebiyatta, folklor de, sözlüklerde, seyahatnamelerde ve hatta tıp da adından bahsettirmiştir. 

Böylelikle fındık insanlığın vazgeçilmez ürünlerinden biri olmuştur. 

Bu denli öneme sahip olan ve Karadeniz bölgemizin vazgeçilmez ürünlerden biri olan ve yeşil altın diye tabir edilen fındığımız için geri sayım başladı.

Geliyor, gelmekte olan…

Karadeniz'in vazgeçilmez tarım ürünlerinden biri olan fındık, ağustos ayında başlayacak olan hasat öncesi hazırlıkları devam ediyor.

Üreticilerimiz 1 yıl boyunca bin bir emekler ile baktığı bahçesinden emeklerinin karşılıklarını almak için hasadı dört gözle bekliyor. 

Birçoğumuzun geçimini sadece fındıktan sağladığı ve birçoğunun ise fındıktan elde ettiği gelirlerle ev ekonomilerine katkı sunmaya çalıştığı yeşil altının hak ettiği ücreti almasını istiyor. 

Daha önce verilen ücretler çoğu üreticimizi memnun etmese de bu yıl en büyük temennimiz üreticilerimizin alın terinin karşılığını hak ettiği bir şekilde hakkıyla alabilmek…

Üreticilerimizin bereketli ve bol kazançlı, alın terinin karşılığını fazlasıyla alabildiği bir fındık sezonu geçirmelerini diliyorum…

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle… Hoşçakalın…