Bugün, 6 Ekim 2024 Pazar

Olgun YÜKSEL


BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ(2)

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ(2)


 

         Değerli okurlar bu başlık altında daha önceden bir yazım daha yayınlanmıştı. Dünya Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ait olan bu cümleyi fazla kullanmasını eleştirmiştim.  Ulu orta miting meydanlarından dış politikanın yönetilemeyeceğini, adamlar gel bekliyoruz dediğinde ne yapacağının sorusunu sormuştum. Nitekim adamların Genel Kurmay Başkanı buna benzer bir cevap vermişti.

          Efendim tekrar bu başlık altında bu yazıyı neden yazıyorum? Bundan 5-6 gün önce Dünya Liderimizin bir gece ansızın gelebiliriz dediği yerden, yani bizim bir türlü gidemediğimiz yerden bekledik gelmediniz bari biz gelelim dedik misali Önce Bodrum/ Akyarlar’ın Meteor Plajına kadar bir Yunan Sahil Güvenlik Botunun bir zodyak botunu kovaladığı bahanesiyle  geldiği vatandaşlarımızın cep telefonlarıyla videosunu çekmesiyle haberdar olduk. Bitti mi? Hayır. Akabinde bu sefer 2 gün sonrasında Yunan Sahil Güvenlik Botu tekrar Muğla/Datça sahilinde deki vatandaşlarımız tarafından görülerek video kayıtları alınmış. Ulusal basında da bu konu haber oldu. 

         Normal sıradan bir devlet bu durumda ne yapar? En kötü ihtimal bir nota verir. Normal şartlarda sizin plajınıza kadar girmiş olan yabancı bir bot yakalanır ve teslim alınır. Sonrasında diplomatlar görüşür ve ülkesine gönderilir. Bizde böyle şeyler hiç olmadı. Herhalde sahile neden çıkmadınız? Bir şeyler ikram ederdik gibi diplomasi olmalı ki, bizim meşhur Dış İşleri Bakanlığımızdan tık yok. Konusu dahi yok. Günlerdir ne zaman açıklama olacak diye beklerken Ardan Zentürk’ün bir haber ve yorum videosuyla uyandım ve bende yazayım dedim.  Yine bu haber programından öğrendiğim İç İşleri Bakanlığı, Yunan İç İşleri Bakanlığı ile görüşmüşler ve Yunanlılar olur böyle şeyler, bir daha olmaz demiş. 

          Gardaaş, bu işler böyle İç İşleri bakanlığı ile geçiştirilecek konular değil.  Adam karasularını değil ihlal etmek, resmen tecavüz etmiş. Dış İşleri Bakanlığı bunu pas geçermiydi? Bence geçmezdi. Bizim Sahil Güvenlik neredeydi?  Sorular çok. İşte ekonomik kriz adamı böyle muma çeviriyor. Bu eylemler belli ki yanlışlıkla olan bir şey değil. İki kez üst üste geldiler. O Yunan sahil güvenlik botunun komutanı üstlerinden habersiz mi  bizim sahillere kadar geldiler? Birileri size meydan okuyor. Bize gürlemek kolay, ayar vermek kolay, hakaret etmek kolay, alkışlatmak kolay buyurun yunan denilen paçozlar geldi. Bir gıkınız çıksın. İşte o ekonomik kriz, dahası bizzat Dünya Liderimizin ekonomist kimliğini öne sürerek iki dudak arasından çıkan kararlarıyla yaratılan bu derin kriz ve devamında oluşan derin yoksulluk bizleri bu duruma düşürdü. Aman Batı ile gerilmeyelim. Yoksa ne olur?  Dolar, euro çıkar, devamında iktidar elden gider.  Daha neler göreceğiz? Bakacağız.  "Biz gelemiyoruz siz gelin…"

Kalın Sağlıcakla…