Bugün, 18 Ocak 2026 Pazar

Mustafa KÖKSAL


BİR KIYMET BİLSE!

BİR KIYMET BİLSE!


 

Bir kıymet bilse onu yüreğimin derinliklerinde saklarım. En ağır olan ne bilir misiniz? Gelmeyeceğini bile bile beklediklerimiz. Bizim evladımıza servet bırakacak ise o servetten daha kıymetli DÜRÜST olmaları. Durüstlükten daha zengin miras yok.

Her şeyi nasıl bilir ki insan? Bir de kıymeti bilse. Kötüye yaklaşma, şerri bulaşır.

Sen ezilmeye mahkum musun? Güzellik, güzel bakan göz ile imanlı yürektedir. Başın sıkılırsa dostlarınızın kapısı size yakın, açılmaz ise gözün açılır.

Aç mide, boş cüzdan, kırık bir yürek sana hayattaki en özel ders der (R.Villams).

En ağır yük iyilikte, karşılığı hep ihanet vede nankörlükle ödeniyor da. İnsana, evladına güvenmeyi öğret, sonra bunu bir daha yapamam gerçeği oluşur. Menfaatin için makamlardakilere virgül olmayın, eğilmeyiniz çiğnetmeyin onurunuzu, umursamayın kimseyi ama saygınız daim olsun. Ve istemiyorum yanımda insan, acıtıp giderken ağrıma gider de. Kimse her şeyi bilemez. En ağır yük gelmeyeceğini bilipte beklediğindir.