Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


BİZ HİÇBİR ŞEYE LAYIK DEĞİLİZ

BİZ HİÇBİR ŞEYE LAYIK DEĞİLİZ


Ordu Büyükşehir Belediyesi Trafiğe kapalı caddelerde, çiçekli banklar yerleştirmişti. Ön kısma oturak ve arka kısmı toprakla dolu olan bu banklara mevsimine göre çiçekler dikiliyor. Bu güzel bir uygulama ve medeni insanlara has.

Fakat gel gör ki; bazı kedini bilmez ve güzel olan her şeye düşman olan yaratıklar, fırsatını kollayıp buraya dikilen çiçek fidelerini ve fidanlarını söküyorlar ve çok çirkin bir manzara oluşuyor. Çünkü oraya dikilen çiçekler belli bir sistematikle dikiliyor, aralarından sökülünce de insanın gözünü tırmalayan bir manzara meydana geliyor.

Yahu milletin parasıyla, milletin göz zevki için oralara dikilen çiçeklerden ne istersiniz. Oradan çalarak evinize götürüp dikecekseniz gidin belediyenin ilgililerinden isteyin versinler alın dikin. İlla emek verilip oraya dikilenleri çalmak da ne demek. Almak demiyorum. ilgilinin rızası dışında bir şeyi kendi adınıza almanızın adı çalmaktır ve bun u yapan da hırsızdır.

Üstelik buraya dikilenler kamu adına dikilmiştir ki, bütün şehir halkından çalmış olursunuz.

Lütfen gidin ve yapılan bu talanı yerinde görün. Belediye dikmeye birileri de çalmaya yetişemiyor. Yazıktır, günahtır.

Bunu yapanları görenlerde lütfen ilgililere bildirsinler ve bu çirkin görüntü sona ersin. Yabancı biri gelse ve bunu görse bizim hakkımızda ne düşünür? Herhalde bizim medeni, çevreci ve güzelliklere değer veren birileri olarak düşünmez.