Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


BİZ İNSAN DEĞİLİZ

BİZ İNSAN DEĞİLİZ


 

Utanarak yazıyorum, bu ili seven insan olarak 65 yıl nefes aldığım bu ilde bu kadar sorumsuz insanın, kendisinden, yaşamından, sağlığından nefret eden kendini külhanbey sanan covite yumruk sallar misali nefes sallayan cahil bu kadar çok olsun, vallahi şaskınlığım everest sanki.

Caddelerde o muhteşem gençliğin covite meydan okuyan ağzının içine soktuğu maske şekli, yakın mesafede arkadaş muhabbeti, kahkaha, el şakası, yakın mesafe salya sümük, beyler el insaf, anneni, babanı, eşini, düşün be genç; kardeşini, etrafını, kendini, bilmek istemeyeceğin o acıyı..

Sen ne sanıyorsun o bedenini, Kızıl Maske, Kinova, Tommiks, Zagor, Teksas mı, sende doktor yada konyakcı mı oluyorsun caddelerde?

Bu Ordu bizim o buyüdüğümüz, sorumlusu bizleriz dediğimiz Ordu’nun.

Yoksa bizde tembel her şeyi sağlıktan, belediyelerden bekler birer masal cüceleri miyiz, bilmiyorum.

Bildiğim Ordu’da bir insanın daha bu pis işten kaybının olmamasını istemem.

Lütfen cadde bizim olsa da, Çay bizim olsa da, muhabbet bizim olsa da, spor, eğitim, iş bizim olsa da korunmada sizlerin Ordu.

Maske, mesafe, hijyen.

Lütfen.

 

 

İNSANSA O!

Hep derim bu yüzüne baktığın spor alemi içinde, dışında arkadaş, dost, kardaş mı sana onlar, yoksa bu sizler misiniz, ki eğer terbiye bir insana yapışıyorsa, onunda sebebi tabiki sizlersiniz.

Ağa, insan yanlış yapar, bu yanlış yapan o insana koşun destek olun, çünkü yaptığı doğruları yüzünden canı yanıyor, o ihraç edilenin yüreğinden..

Bakın çayı beraber içeceğin bu alemde başka, içeride başka, dışarıda başka ise, o bilir kimle bu yola gittiğini, buda herkesle her yolculuk yapılmaz demek olur spor dünyamızda.

Buda bir insan duruşu, bedeni, midesi bizce. İnsanlar bir yere girerken onda eğer edep yoksa, gönlünde huzur yoksa, öğüt almamışsa, o tipler ile bir saniye bile olsa konuşmak bile günah.

Ama inancın bedenine tam ise, ölümden korkma, mazlumun ahından da, ama şunu bil ki, seni, aileni Allah’a şikayetinden kork.

Bugün baktığında dün söz veren, gün gelince teker gibi dönmezler mi, dünyanın yeminle tadı tuzu kalmadı.

Senin ne olduğuna başkaları mı karar versin? Değerli misin, onun pirimi ne ise sen kes, birileri değil.

Unutma.