Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Mustafa KÖKSAL


BİZ TOPTAN BU İLE SPOR ADINA

BİZ TOPTAN BU İLE SPOR ADINA


 

 

Bilerek, inatla, cebren ihanetteyiz, spordan başka her şeyin s...yarışındayız. Belediyeler, iş dünyası, sanayicisi, koca koca adamlar taraftar olmuş Ordu sporunu bertaraf derdindeler.

 

O şunun kurduğu takım, bu bunun takımı, şu takımın yanında o belediye bu takımcı şu iş adamları, yok belediyenin takımı olmaz, yok şu para harcandı yok bu iş sivilin, belediyenin takımı olmaz..

 

Muhteşem spor alimlerinin diz çöküp yıkım cemaati kurulduğu bu ilde sporcu 15 yıldır niye çıkmıyoru ben ki ömrünü bu işe veren olarak şimdi anlıyorsam, bu velilerin iyi niyetle çocuklarını yolladıkları spor okullarının YALAN olduğunu bende içinde olarak bugün anlıyorum.

 

Biri ben bu takımı diyen, tarafım buraya diyen belediye cemiyeti, bir taraf olmaz belediye takımı diyerek geçmişte harcanmış milyarlara bakıp kahreden ve bugün muhteşem bir yapıyı yok sayacak, kapatma düşüncesinde olmuş bir başkan, bir tarafta ise  bir araya gelmiş iş insanlarının neler yapabiliriz diye bir taraf olmuş takımla futbol mücadelesi..

Yamalı bohça misali bu ilin sporu.

 

Aslında ne kadar güçlü takım olursa bu gençliğin önünde el eden kapı olursa, o gençliği esir eden yalnızlık yıkılır, eğitim yaşar, çocukları kendine kurşun asker eden cep telefonları tabletler kaçar..

Eski spor aşkı yapılacak semt sahaları, tesisler ile aile olur. Yapmak kulüp kazanmak zor, başkanlar Ordu ilindeki zora karşı en kolayı tercihteler, belediyeler tesis yapar elindeki yapıları ise kapar..

 

Kapar dediği spor kulübünün içindeki hazine ise muhteşem bir servet, özellikle de bu ilin en tepesindeki Altınordu, Büyükşehir gibi alt yapılar..

 

Ne olacak bu gençlik spordan dışlanırsa, eğitimsiz bir dünya düşüncesi içinde sokalara mı düşsünler, balici, tinerci mi olsunlar, yada lokallerde, AVM’lerde avare aşık gençler mi, sevgili başkanlar o gençlik elinize bırakılan kulüplere EMANET..

 

Ben neyi yazıyorum ki, biz bu ilin sporunu toptan yok sayıyoruz desem yalan olur, GENÇLİĞİ yok ediyoruz.. Allah affetsin bizleri, spor insanlarını.

 

ALTIN ORDU BELEDİYESPOR BİR FUTBOL MABEDİ

 

Bu sezon zor bir lig heyecanı içinde oldu. Bazı iç ve dış sebeplerden dolayı da kötü sezon geçirdi.

İyi transferler, kaliteli oyuncular geçmiş dönem gibi alınamadı.

 

Ama altyapı gibi muhteşem bir mekana sahip ve bu yapı asla karanlıkları görecek günleri yaşamaz, sağlam temel.

 

Buna rağmen geçmişteki temeli sağlam olsun diye harcanmış her kuruşta helal bence, çünkü muhteşem bir altyapı ve bir takım o günkü durum içinde  kazandırılmış bu ile.

Onlara teşekkür ederim.

 

Bu ilde BALtakımları kapanırsa ne olur;

"Bunca genç yetenekli ayaklar tek tek sokaklara mahkum edilir."

"Ailelerin sevgisini kazanmış bir yapı ve sistemin başındaki kurum ve başkan halkın gözünde çocuklar için yapılan harcamalar yüzünden onlar için kurulmuş bir mabedi yıkan el olur."

"Yüzlerce sporcu yetenek kaybolur yok edilir."

Bencede belediyelerin ve  devlet kurumları için  takımlar, kulüpler  bir tane olmaz, ilin spor kulüplerine desteği olur, bütün kulüpler onun desteğinde olur.

 

Adil olanı bu. Ams ortada birde emekle kazanılmış bir futbol fabrikası var, kilit mi vurulsun?

Ama kurulmuş, içinde yüzlerce yetenekle en iyilerden olan bu camianın alt yapısını yok saymak, Ordu insanını, aileleri yok saymak olur.

A takım bana ağır, ben altyapı ordusu kurayım diyorsanız o zaman altyapıyı Karadeniz’e yakışır bir yetenek fabrikası yaparsınız ve içinden futbol aşkı, peki dereceli spor dahileri çıkar.

 

 Ordu kazanır, yada altyapıyı kardeş takım 52 Orduspor yapar, akademide bu çocukların geleceğine imza atarsınız.

 

Yoksa bir yeri mecburiyetten içimiz kan ağlayarak  kapatmak değil doğru olan, onu kapatmadan başka güçlü bir mekanda devam etmesini sağlamaktadır asıl büyüklük.

Onlar için, yüzlerce gençler için bu belediye ve  halk için, gençliğin yarını için bence.

Sizce?