Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


BİZİMLE İLGİLENENLER VAR

BİZİMLE İLGİLENENLER VAR


 

"Biz sizden önce geçenleri de biliriz; sizden sonra gelecekleri de biliriz."(Hicr Suresi 24. Ayet)
Gizli ve saklı diye bir şey yok, ona göre yaşayın ve davranın. Yarın yaşadığınız hayat bir fil şeridi gibi önünüze geldiğinde; ben bunu da mı yapmışım demenin bir anlamı olmayacak. Hesabını verebileceğiniz şeyler yapın.
Belki bu dünyadakileri kandırabilecek bir takım hikayeler uydurabiliriz, insanları ikna edebilir, kandırabiliriz.

Ahiret denilen öbür dünyada defterimiz elimize verildiğinde ve mizan denilen teraziye çıktığımızda ne bir eksik, ne de bir fazla olmak kaydıyla bütün hesaplarımız ortaya dökülecek.
Ya rezil olacağız ya da vezir. Onu da yine kendimiz tayin edeceğiz. Hazırlıklarımızı ona göre yapalım. Hem dünyaya boşuna gelmedik diyor, hemde çoğumuz bomboş gidiyoruz. Her gün dönüşü olmayan yolda yürüdüğünün farkında değil misin?
Günübirlik bir seyahate çıkarken bile valizler dolusu hazırlık yapan insanoğlu, bir daha dönemeyeceğini bildiğin o uzun yolculuk için ne gibi hazırlıklar yaptın?
Seyahat ederken en güzel yerde yolculuk edip, en güzel yerde konaklamak için her türlü harcamayı yapmaktan geri durmayanlar, o yolculuk için neler yaptın? Hiç düşündün mü?
İlahi bir kameranın her saliseni bile izlediğinin farkında değil misin? Yarın o kameranın çekimleri önüne konduğunda, şimdiden utanacağın şeyi yapmamaya gayret et!