Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Mustafa KÖKSAL


BU GÜNÜN ÇOCUKLARI

BU GÜNÜN ÇOCUKLARI


 

Orduda futbol , futbolcular.

Hadi bugün 2024 , sizler bunu iyice bekleyin 1950 değil,bugun 2024 modern çağ, hazır nesil, bolluk bereketler.

Hadi bize 1960,70,80’i yaşatın bu kadar imkan içinde, hadi bir Rado, Öner, Hüsnü, Metin, Uğur, K.Turgay, Turgutlar, Aykut, Fevzi, Güven, Üstün, Fikret, İsmail, Yener, Erdoğanlar bugün 2024 çikarın da sizlere ve teknik adamlara vede hocalara mutlu olarak koysunlar, bu ilin binlerce spor aşığı beyler...

Var mı, olur mu, yaşatabilir misiniz?

Ben de bunu demiştim, neyse haklısınız, tesisleriniz var , zaman mefhumunuz yok, sokağınız, mahalleniz, arsalarınız, mahalleleriniz öldü, sizin de koşup arama alanlarınız betonlarla örülü, yaşasın şimdi o muhreşem siteler, kahrolsun arsalar,  vurun kazmaları alanlara ama o büyük spor abilerin vede bizlerin hatıralarını kırmayın he mi?

Nede olsa sizler hatıraların kıymetini asla bilmeden büyüdünüz... 

O günleri izleseniz bu gününüz için, koşunuzu, nefesinizi, yetenek sınavınızı nasıl çalışırdınız görmek çok isterdim bugünün çocukları..

 

Ordu’da futbol var mı diye gidiyorum Karşıyaka’ya sadece sağ olsun Mustafa Gence çok güzel tesisler sahaları Ordu sporuna sermiş fakat içine koyacak takım var da o takımlarda çok karıştırırsan bir kaç sporcu bizim zamanımızda görebiliyoruz, gerisi oynayan oyuncu gurubu.

Kız takımlarımız daha başarılı aksine.

Eskiden sporcu vardı muhteşem, onlara destek olacak el bulunmadı bugün eller var onlara yürek ısıtan ama geçmişteki oyuncular yok. Eskiden futbolcu önde idi seyir yönünde şimdi takımlar bugün oyun oyuncunun kabiliyetinin önemi üzerine binmiş, takımlarda olunca artık futbolun fıtratında sade sahada takım varmı vara dönüştü..

Bunada şükür, 11 çıkıyorya.....

Artık ordu futbolunun yeni sılogonu bu, bin şükür olsun,sahaya çıkacak sporcu ve takım varya,gerisi teferruat...

Bu saatten sonra Öner, Uğur, K.Turgay, Aykut, Turgutlar, Muzaffer, K.Turgay, Arifler, Mahmutlar, Rado, Hüsnü, Aydınlar,vs...olan bu...oynayan iyi niyetleri ile sahadakiler onlar, buna şükrediyoruz..

Onca tesis, muhteşem sahalar yapan Spor İl Müdürüne ve izleyenlere bizde isterdik, geçmişin muhteşem oyuncularını izletmekte olan bu...

Şimdi bir de Orduspor kavgası üç parça edilmiş forma, vede yok edilen bir mor beyaz....