Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Mustafa KÖKSAL


BU İL NELER GÖRMEDİ Kİ,

BU İL NELER GÖRMEDİ Kİ,



Bizim bırakın seçilmişleri, bizler Süleyman Felek’ten ve öncesinden bugüne kaç seçilmiş başkan gördük o Ordu Belediyesinde, şimdi adı anılan var, adına beddua edilenler var, yorum yapılan var, peşinden dua edilen var...
Eski belediyeyi de bilirim orada olan başkanları da, öğretmen evinin karşısındaki babamında içinde olduğu belediyeyi de, sahile yapılan o belediyeleri de, bugün ki insanına kapalı sarayı da, hiç biri o öğretmen evi karşısındaki belediye binası kadar, içindekiler, oraya yakışanlar kadar harika yer olamadı.
Niye mi?
O binanın önden girişi vardı, girerdi insanlar, arkadan çıkışı vardı, halk girip çıkardı, başkanın kapısı açıktı, sen geçerken el sallardı, her gün başkan bir esnafın yanında olurdu bir Fazlı Sözen olarak, o bu ilin kardeşi, ağbisi, babası idi.
Halkın belediyesinde halka kapıları kapayan kim olursa olsun bizim için önemsiz sıradan objedir.
Eskiden liyakatli müdürler olurdu, torpilin, kayırmanın, arkadaşlığın sıraya konduğu değil, eskiden işi bilen babam gibi Elektrik Su işleri Müdürü, imar müdürü, müdür yardımcıları olurdu, kapıları Ordu’ya açık, içinde insan mimarları vardı halkı bilen tanıyan, ister Demokrat Partili ister Chpli.
Bakın bugün atananlar liyakatsız falan asla demem de sıcaklığı insan tenine değmeyen yüzler, kişiler için bir şey demesem de, şu diyemem kişi, şu diyemem insanla bütün olursa bizim olur, bugün bizim olan kaç kişi var büyükşehirde, bin kişide 4, değil mi?
Ama gel varsa Altınordu’ya, orada her katta da var, şükür kapısı da yüreği de halkın ortak merdiveninde, kapıları açık, iş mi?
O kadar yığınla sorun var ki, geçmişten kalan süpürmeye ne insan yetişebiliyor, nede düşünceler. İşsizlik onların da yüreğini yakıyor.
Ben belediyeci evladıyım, sen o makamlardan kalkınca hala 60 yıl sonra da sevgin insanların yüreğinde ve sana dua ediyorsa Ordu işte sen o makamı hak eden olmuşsun.
Yoksa buraya dua eden olmalısın, kimler oturmadı ki, kalkınca adına dua eden Ordu olmalı peşinden lanet edip beddua edenler değil, ki o makamlar her popoya göre de değil, dolduranlar zaten iyi anılıyor yüz senedir, Allah adama makam nasip eder, yürek vermez, insanlık vermez vereni zaten Ordu unutmaz.
Ordu iyi haftalar, bu ile aşığım ben.