Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


BU İLDE

BU İLDE


 


Eskiden hayatın, eğitimin, işin, ticaretin, tüccarların, sinemanın, eğlencenin, caddelerin, sevdanın, arkadaşlığın, futbolun, futbolcunun, insan olmanın, siyasetin, vekilliğin, il başkanlarının, belediyelerin, sokakların, Fidangörün , Selimiye, Kirazlimanı, Elmalık, Yeni Mahalle’nin, Şşarkiye’nin, Bucağın siyasetin, kavganın bile tadı vardı...


Şimdi neyi varsa Ordu’nun, neyini bıraktılar geriye Ordu’nun. Sade saf bir bayanı boyayıp, süsleyip işte en güzeli bu dercesine o bahçeleri, mandalina portakal bahçeli, iki katlı mahalle evlerini apartman denen gizli hapishaneler ile yok edilişleri mi, komşuluğun, anneliğin, bahçelerde açılan yufka kokularının, semt sahalarının, spor sohbetlerinin tadını bize bir özlem bırakan o belediyeye mi hasbelkader başkan olmuşlarına mı bunu bize reva görenlere mi beddua etsin. Geçmişin tarihi, güzelliğini yok eden siyasete mi ateş püskürsün, biz güzellikleri yaşamış bu ilin şanslı nesilleriyiz de, oğullar, kızlar, torunlar bu ilde bulamadıklarını ellerindeki cep telefonları, yada tabletleri içinde bulmak için içine kendilerini hapsedip kısacası öldürüyorlar, ama sistem bunu istiyorsada yukardakiler ya alıyorlar ya satıyorlar ya zam yapıyorlar ya etrafını sahiplenip kitleleri eziyorlar .


Geçmizimizin o mutlu günlerinde kaldık mutsuz bir nesle bakan yaşlı gözler ile bakarken..
Dün dua, iman, insanlık derdi büyükler, bugün her şey para.
Allah affetsin.

-------------------------------------------------------

Bu ilde siyaset yaptığını sananlar, eğitime baktığını söyleyen kişiler, esnafın, işçinin yanında olduğunu söyleyen siyasiler, köylünün yanında olduğunu söyleyen bilmişler, bir şey yapıldığını söyleyen başlar, spora destek ettiğini, ayrım yapmadığını söyleyen makamlar, ben sokakların evladıyım ve sokaklar hiç öyle söylemiyor.
Kime hangi okula gittiniz, okullara ihtiyacı olana ne verdiniz eğitimsel, sportif?
Yapılanların çoğu belediyelerin işi, ranta dayalı birilerinin kazanımına dayalı işler.
Köy bitti, tarla bitti, patates, mısır bitti, değirmen bitti, yaylacılık bitti, komşuluk bitti, menfaatsiz dostluklar bitti, eş, kardeş, oğul, kız, yakın hariç işe girmeler bitti.
Seçilene kadar, atanana kadar insan olanların nasıl bir değişim yaşadıklarını bilen kişiler olarak, Allah bu ile, insanlara , boş üniversite mezunlarına sabır versin.
Hiç bir şey eskisi gibi olmaz bu ilde bundan sonra, içindeyim bu insanların.
Bugün yazdıklarımı size hatırlatırım.
Öyle değil, yanılıyorsun diyen şanslı azınlıklar, haklı onların yanında , işide, torpilide, büyükleri, emniyeti ağbileri var şükür işteler, ekmekteler ya binlerce eş dost akraba, başka daha ne olacak?
Ordu seni seviyorum her şeyini berbat etselerde, geçmişi aratsalarda..
Bizim başka sevdamız yok, Ordumuz var bugünlere lanet etsekte.