Bugün, 10 Mayıs 2025 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


BU MENFAATİN !

BU MENFAATİN !


Bazen insan gibi durupta bakarsınya etrafına,sonrada bu rüyadan uyanmak,tamda oradayım şimdi. Dersin ki; her şey rüya olsa keşke.Yalnız isen bilki,etrafındaki dost görünen, arkadaş görüken nice ucuz insan vardır, onlar senden aldığını almıştır bil. Daha alacağı yoksa, menfaati yoksa gider  bu b...lar.

İnsan sevdiği arkadaşı dostu böyle  menfaat içinde görüp kaybedince ister istemez büyüyor,olgun oluyor.

Ve kalbin durunca değil, kırılınca ölüyor inancın, sevgin, güvenin. Kimse o hak etmiyorsa değer verme desek de hep o yanlışı neden yapıyoruz ki?

Değer verirken de bakmıyoruz kalıbına bu değer mi diye. Vefasıza bulaşma, adam olmayana el verme, yanlışa dost deme. Hayatta iki şey var ona iyice odaklı ol. Yolda yürüyen kavşaklara, birde adamım diye yanında tesadüf bulunan yavşaklara.

Zeki, akıllı insanlara bak dertli hepsi. Zeki olmak suç sanki, analizde beyin. Aptala ise hayat kusursuz ve çok güzel. Bir insan gece uyuyamıyor ise derdi vardır, acısı vardır, canı çok yanmıştır  garibimin.

Sen bence acımız için kocaman silgi, bende sana kalem. İnsan dünya gibi, içinde binlerce dert, fırtına, herkesin ki ayrı.Bakın sevilmenin yolu, insan olmak,adamlık, doğru olmak.

Ha bu arada korkma,insanlık paralı değil BEDAVA...