Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Mehmet Ali AYDIN


BU NASIL İŞTİR

BU NASIL İŞTİR


Çarşamba günü (07.07.2021) bir arkadaşımızın kızının düğünü nedeniyle akşam saat 19,45 civarı evden çıktım ve “Aktuğ Otel’de” yapılan düğüne hareket ettim. Ordu Emniyet Müdürlüğü yanında Medical Park Hastanesine dönüş ışıklarına geldiğimde bir polis aracı yolun ortasında durmuş, motosiklette bulunan iki genci yaka paça motosikletten indirdiler, içlerinden iri yarı olan bir memur bir yandan ağza alınmayacak hakaretler savururken, bir yandan da yanlarında bulunan iki polis, bir bekçiye bunları arkadan kelepçeletiyor.

O sırada sola dönüş için yeşil ışık yandı, bende geçmek için hareket etmek istedim. İri yarı olan memur bana el kol hareketi yaparak sinirli ve tehditkâr bir şekilde “Bekle!” dedi. Ben de camlar açık vaziyette “Kime bağırıyorsun” diye seslendim ama duyduğunu sanmıyorum. Duysaydı herhalde bu yaşta beni de kollarımdan ters kelepçelerdi.

O anları cep telefonu ile kayıt altına almadığıma çok pişmanım. Gençleri ters kelepçeledikten sonra, kaba bir şekilde polis arabasına doldurup kapıyı kapattılar. Bu arada trafik lambaları yanıp sönüyor ve ben ve benim gibi sola dönecek araçlar ha bire bekliyoruz. Nihayet polis beylerin işlemi bitti, motosikleti bir bekçi karşıya Emniyet Müdürlüğünün oraya çekti, yolu açtılar ve biz geçtik.

O gençlerin ne yaptığını bilmiyorum ama polisler kendilerine bu kaba ve saygısız muameleyi yaparken onlara karşı herhangi bir direnme, karşı gelme ve saygısızlık yapmadılar. Gençleri alıp gittikten sonra o sinirle ne yapacaklar tahmin etmek istemem.

Suçlu bile olsa yolun ortasında ve bir sürü insanın gözü önünde bu nasıl muameledir anlamak mümkün değil. Biz Emniyet Güçlerimize karşı iyi niyet ve güzel duygular beslemek istiyoruz ama hala polis kelimesi insanlarımız tedirgin ediyor ve korkutuyorsa galiba bu tür davranışlar sergileyen emniyet mensupları yüzünden olsa gerek.

Bugün gördüklerimi bir vatandaş olarak ve uzun yıllar devletine sadakatle hizmet eden bir eğitimci olarak çok yadırgadığımı belirtmek isterim. Birkaç tane yanlış adam yüzünden koskocaman bir emniyet teşkilatının zan altında kalmasını hiçbirimiz istemeyiz. Basında bu tür haberler zaman zaman çıkardı ama inanmazdım ama bizzat gözlerimle şahit olunca çok üzüldüm. Biz güvenlik güçlerimizi seviyor ve hala güveniyoruz ama bu tür yanlış adamlarında bulunması bizleri kanunlara saygılı vatandaşları üzüyor.