Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


BU NE REZALET

BU NE REZALET


Sabah sabah KRT denilen kanalizasyona denk geldim. Haber programında CHP'nin genel başkan yardımcılarından birisi Turizm Bakan Yardımcılarından (ismi lazım değil) birinin çeşitli kurumlardan çeşitli kalemler altında dolar üzerinden maaş aldığını ve bunların toplamının 212.500 TL (yazıyla iki yüz on iki bin beş yüz) lira tuttuğunu kalem kalem açıklayarak söyledi.

Eğer doğruysa bu rakam yaklaşık 75 kişinin asgari ücretine denk geliyor. Merakımı mazur görün, bu adam (denir mi bilmiyorum) acaba yetmiş beş kişilik asgari ücret alacak ne iş yapıyor. Yazıktır günahtır.

Böyle ballı ve börekli maaşlar için zaman zaman haberler yapılıyor ve görünüşe bakarsak bu tür maaş alanların sayısı da azımsanacak gibi değildir. Cumhur başkanın yetmiş bin liralık maaşı dillere pelesenk edilirken bu adamlar bu maaşları nasıl alırlar.

Yok yönetim kurulu üyeliği, yok rüsum hakkı, yok toplantı başına alınan ücretler, yok çalıştığı kurumdan aldığı maaşlar diyerek bunu izah edemez ve geçiştiremezsiniz.

Yapılan onca zamdan sonra millet açlık ve sefaletin pençesinde yaşam mücadelesi verirken birilerinin ballı kaymak yemesi bu milletin gözünden kaçmaz ve hesabını sorar. Sonra buna vesile olanlar bunun altından kalkamaz.

Ben bu devlete ve millete 33 (otuz üç) sene hizmet etmiş bir üniversite mezunu emekli öğretmen olarak 4.500 (dört bin beş yüz) lira maaş alırken, birlerinin torpili, kıyağı sonucunda belli makamlara gelip 212.500 lira maaş alıyorsa burada haktan, hukuktan ve adaletten bahsedenin...

Yok bu kadar maaş almıyor da bunu sırf muhalefet olsun diye iktidarı ve insanları karalamaya yönelik asparagas haber yapılıyorsa;

ben bunu yapanın da ta...

Böyle yalan dolan ile iktidarı yıpratıp seçim kazanacağını sananların da beynine tüküreyim. Ama bunlar genelde de böyleler. Diyanet İşleri Başkanımız Hz. Peygamber'in (SAV) bir hadisini söylüyor Ordu Milletvekili olan zatın biri de bu sözden dolayı Diyanet İşleri Başkanımızla hem şehri olduğundan utandığını beyan ediyor. Halbuki biz de bu beyanatın sahibi Ordulu olduğu için ondan nefret ediyor ve utanıyoruz. Bu da ayrı bir mesele.

Bu arada iktidar sahiplerine de bir hatırlatmada bulunalım. Burada "Yağma Hasanın Böreği" yok. Milletin malını heva ve hevesiniz uğruna istediğiniz gibi tasarruf etme hakkınız yok. Bir gün gelir bu millet adama hesabını sorar ve biletini keser. Unutmayın Türkiye "siyasi partiler çöplüğü". O çöplükte kendini vazgeçilmez sanan partilerle dolu.

Eğer o çöplükte yer almak istemiyorsanız akıllı olacaksınız. Yoksa bir mevta da siz olursunuz. Kimse vazgeçilmez değildir. Naçizane bizden hatırlatması. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Böyle giderse de durum sizin için olduğu kadar ülkemiz içinde iç açıcı değil. Biraz acıda olsa gerçek bu.