Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Mehmet Ali AYDIN


BU ZİHNİYET VAR OLDUĞU MÜDDETÇE BU MEMLEKETTE HUZUR OLMAZ

BU ZİHNİYET VAR OLDUĞU MÜDDETÇE BU MEMLEKETTE HUZUR OLMAZ


Siyasetten, politikadan ve politikacılardan oldum olası hiç hazzetmem. Şimdiye kadar ne kadar kazık yediysem oy verdiğim partilerden yedim. Muhalefettekiler iktidara gelince onlardan yediğim kazığı saymıyorum; çünkü onun görevi ve misyonu o. Böyle olduğu halde çoğu takipçilerim yazdıklarımı galiba tam olarak kavrayamayınca çok politik yazdığımı sanıyorlar.

Bazen politik yazmak, hatta küfretmek bile gerekiyor. Sizden olmayan partileri ve onları savunanları sevmeyebilirsiniz, çekemeyebilirsiniz farklı şeylerde düşünebilirsiniz ama onları yok sayma, yok etme ya da onlar olmadan güllük gülistanlık bir siyasi arena düşünemezsiniz. Farklı siyasi partiler ve düşünceler olmazsa demokrasi de olmaz.

Ben oldum olası VHP zihniyetine karşıyım, onların kuruluşundan beri yaptıkları az çok biliyorum, birkaç defada onların ülkeyi yönettikleri dönemleri yaşadım. Çoğunu onların zihniyetinden insanların yaptığı çok partili dönemdeki ihtilaller dönemlerini de biliyorum. Ve en önemlisi onlardan bu memlekete, bu millete ve bu dine ve diyanete hiçbir fayda gelmeyeceğine adım gibi inananlardan biriyim. Ama böyle bir zihniyetin Türk siyasi hayatında olması gerektiğine inanıyorum. Onlar olmasa neyin doğru neyin eğri olduğunu anlamak mümkün değil. Onların eğri dediği doğru, doğru dediği eğridir.

Fakat ne yazık ki bu zihniyeti hala çözememiş veya çözmek diye bir derdi olmayan önemli bir kitle var. Bilhassa dine ve dindarlara mesafeli ne kadar karakter varsa ya bu partinin çatısı altında veya yandaş partilerinin çatısı altındalar.

Haberleri ne kadar takip ediyorsunuz bilemiyorum, ben zaman zaman takip etmeye ve gündemi kaçırmamaya çalışırım. Bugün Bir Haber gözüme çarptı ve kanım dondu. CHP Ankara Etimesgut ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanı olan zat, aslında bu zat demekte beis, ne idiğü belirsiz adam yeniden ilçe başkanı seçilince içindeki nefret ve kinini dışına vurmuş ve diyorlar ki:

“Samsun’dan yeni bir Atatürk gelmesini beklemeyin, gelmeyecek.

Hepiniz Atatürk olacaksınız (O kadar Atatürk’e ne gerek varsa!) ve bu ceberrut adamı, bu ülkenin başından atacağız, bir daha gelmesinler diye onların kökünü kazıyacağız. (bir lafa bak bir de söyleyen demokrasi düşmanına bak) Bu kavgayı burada Etimesgut’tan ateşleyeceğiz. (Etimesgut meydan savaşları).

Utanmaz, arlanmaz devam ediyor tehditlerine:

“Artık kimler korkacaksa, korksun. Bizim sloganımız var. Korkmayacağız, yılmayacağız susmayacağız değil; korkutacağız, yıldıracağız, susturacağız diyeceğiz.”

“Zırva tevil götürmez” diye bir söz vardır. Bu zırvanın neresini düzelteceksiniz. Düzeltmeyi bırakın bunu aklı başında kim söyler ki. Her harfi, kelimesi ve cümlesi kendisi gibi düşünmeyenlere karşı kin ve nefret dolu. Cumhurbaşkanını seçenleri aşağılıyor ama kendisinin de seçimle ilçe başkanı olduğu aklına gelmiyor, CHP’nin demokrasi anlayışı bu. Ayrıca Cumhurbaşkanına oy veren %52’lik bir seçmen kitlesinin de kökünü kazıyacağını söylemeyi de bir halt sanıyor ve böbürleniyor.

Zaman zaman iktidarın yanlışlarını eleştiriyorum, yaptıkları memleket hayrına olan şeyleri de takdir ediyorum. Hatta son zamanlarda yapılan çoğu rahatsız edici boyutlarda. İşe alımlarda adam kayırma ve iltimas, ihalelerde adamına teslim, fesat karıştırma, hayat pahalılığı ve israf ne yazık ki adi vakalar haline gelmiş, millet feveran ediyor.

Alternatifler arıyor, çıkış için yeni oluşumlar gözlüyor ama ne yazık ki mevcut siyasi yapıda pek mümkün de görünmüyor. Tamam Ak Parti’ye oy vermeyelim, MHP’ye oy vermeyelim de kime verelim. Şu kin ve nefreti kusan ve bizim kökümüz kazıyacağını beyan eden karaktersizin temsil ettiği siyasi partiye ve onun koltuk değneklerine mi verelim? Bu adamlar bizi zorla Ak Partili yaptıklarının farkında bile değiller. Kafalarını kuma gömmüşler deve kuşu misali millet bizi görmüyor zannediyorlar. Bizlerde kötünün iyisi bu diyerek Ak Partiyi seçmeye devam ediyoruz.

Allah bu zihniyete zaten çok partili hayata geçtikten sonra iktidar nasip etmedi, Bundan sonra da etmeyecektir vesselam.

Cenab-ı Hak bunlar için Kur’an’da şöyle buyuruyor:

“Biz bunlardan daha zorba olanları da helak ettik. Nitekim öncekilerde örneği geçmiştir.”

Allah bu milleti CHP’nin şerrinden emin eylesin.