Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Mehmet Ali AYDIN


BUNLAR BİZE BİR ŞEYLER SÖYLÜYOR MU?

BUNLAR BİZE BİR ŞEYLER SÖYLÜYOR MU?


"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla"

"Elif-Lam-Mim-Ra. İşte kitabın ayetleri. Rabbinden sana indirilen, gerçeğin ta kendisidir, fakat insanların çoğu inanmaz."

"Gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yükselten, sonra da arşa ihtiva eden, güneşi ve ayı emrine boyun eğdiren Allah'tır; her biri belirlenmiş bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşleri Allah düzenliyor; ayetleri de açıklıyor ki rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanasınız."

"Yeryüzünü enine boyuna uzatan, onda sabit dağlar ve ırmaklar meydana getiren, orada meyvelerin her birinden çifter çifter yaratan O'dur. Geceyi de gündüzün üzerine O bürüyüp örtüyor. Düşünen insanlar için şüphesiz bunlarda ibretler vardır."

"Yeryüzünde birbirine komşu parçalar, üzüm bağları, ekinler, sürgünlü-çatallı ve tek gövdeli hurma ağaçları vardır; hepsi bir tek su ile sulanır. Böyle iken üründe bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan insanlar için ibretler vardır."

"Eğer şaşılacak bir şey varsa o da onların, "Biz toprak olduğumuz zaman gerçekten yeniden yaratılacakmışız?" demeleridir. Onlar, rablerini inkar edenlerdir; onlar boyunlarında demir halkalar bulunanlardır; onlar cehennemliklerdir; orada ebedi kalacaklardır." 

(Ra'd Suresi 1-5. Ayetler)

Ben elimden geldiğince meallerini yazmaya çalıştım almak isteyen gerekli bilgiyi, nasihati ve dersi alır. Almak istemeyene bir sözümüz yok.

Aynı toprağa diki, aynı topraktan beslenen ve aynı su ile sulanan ağaçların farklı tat, lezzet ve farklı şekillerde meyve vermeleri bile ibret için aklı olana fazla bile. 

Bir sera yaparken bile kaç tane direk dikiyorken koskoca Alem nasıl direksiz duruyor bir düşün bakalım işin içinden çık bakalım.

20 TEMMUZ 2024

Mehmet Ali AYDIN