Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muzaffer GÜNAY


BÜYÜÜKŞEHİR BELEDİYESİİ'NİN DÜZENLEDİĞİ ÖĞRENCİ GEZİLERİ

BÜYÜÜKŞEHİR BELEDİYESİİ'NİN DÜZENLEDİĞİ ÖĞRENCİ GEZİLERİ


Yaş itibarı ile toplumlar üç kategoride ele alınabilir. 1-Çocuklar 2-Gençler 3-Orta ve orta yaş üstü yetişkinler.

Geçen gün, OBB Kültür Turizm ve Sanat Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sevgili dostum Mehmet Demirbaş ile makamında sohbet ederken yaptıkları etkinlikleri gündeme getirerek bunlardan biri olan "KENTİMİ VE KENDİMİ TANIYORUM" adlı projeyi de anlattı. 

Hiç şüphesiz bana göre değerli ve yapılması gerekten çalışmalardan biri de böyle bir etkinlikti. Projenin içeriği şöyle: "19 ilçeden 60'şar öğrenciyi anılan proje gereği Altınordu'ya (İl Merkezi) getirip bir planlama çerçevesinde çeşitli ve çokça önemli tesis, turistik mekan ve kültür-tarih noktalarını ziyaret etmelerini sağlamak suretiyle öğrencilerin görgü ve kültürel düzeylerini geliştirmelerine ciddi bir imkan sağlanmasının amaçlandığı görülmektedir. 

Öğrenci gruplarının ziyaret ettirildi belli başlı noktalar şöyledir:

OBB sayın Dr. Mehmet Hilmi Bey'i makamında ziyaret. Sayın Başkan'ın çocukları özellikle sevdiğini, yakından ilgilendiğini bilenlerden biriyi ben de.. Geleceğin büyüklerine gösterilen bu hassasiyet onlar için önemli bir yol haritası olacaktır kuşkusuz.

Gelen öğrenci grupları il merkezinde şu noktalara götürülüyor:

Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, Boztepe, Gülyalı Çikolatapark, Fındık Müzesi, Taşbaşı Sanat Galerisi, Havaalanı vb. 

Biliyoruz ki, geleceğimiz, günümüzün çocuklarıdır. O sebeple Kültür sanat ve turizm bağlamında yapılan her çalışma yarınlarımıza yaptığımız yatırımlardır. 

Projenin uygulanmasına 23 Kasım'da Akkuşlu öğrencilerin Ordu'ya gelmesiyle başlamış bu süreç 09 Şubat 2023 tarihinde tamamlanmış olacaktır.

Bir öneri paylaşmayı gerekli görmekteyim. Öğrenciler, ait oldukları okulların yönetimlerince gezip gördükleri yerler hakkındaki izlenimlerini, duygu ve düşüncelerini kompozisyon haline getirerek okula teslim etmelerini ve hatta en güzel üç yazı sahiplerini ödüllendirmelidir. Teşvik başarının motorudur çünkü. 

OBB Kültür-Turizm Sanat Dairesi Başkanı sayın Mehmet Altun'dan böylesi kalıcı etkiler üreten çalışmalara daha çok yer ve önem verilmesinin kamuoyunca beklendiğini ifade ederek noktayı koyalım.