Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Levent AKTAŞ


CORONA BİZDEN OLMUŞ!

CORONA BİZDEN OLMUŞ!


Tüm dünyayı etkisi altına alan Koranavirüs, sanırım artık bizden biri olmuş. Geçen süre içinde salgın duraklamadığı gibi, her gün hızla artmaya devam ediyor. Kimse aldırmıyor. Maske, mesafe, hijyen kuralını dikkate alan kişi sayısı gün geçtikçe azalıyor.

Gençlerin daha dikkatsiz olduğunu gözlemliyorum. Maske takmayanlar, maskesiz olduklarında uyarılınca agresif terslemeler… Sokaklar kalabalık. Hava yağmurlu, güneşli artık fark etmiyor. Yeme, içme yerleri tıklım tıklım. Dolmuşlarda ayakta yolcu almada sınır yok. İğne atsan yere düşmüyor. Çoğu kişi durumdan şikâyetçi oluyor ama yapacak da bir şeyleri yok.

Kendinizi düşünmüyorsunuz, evde hastanızı, çocuğunuzu, büyüklerinizi düşünün. Kimseye sebep olmayın. Biz dikkat etmezsek bu işin içinden çıkamayız.  Böylesine vurdumduymaz bir toplum olduğumuz sürece, virüs bize az bile bulaşıyor diyebilirim. İlk zamanlar herkes daha temkinliydi ama artık değil. Maskelerden hepimiz sıkıldık ama kurtulmak için mücadeleyi elden bırakmamalıyız.

Ülkenin ekonomi durumu ortada… Birde bu hastalık ile mücadele ederken psikolojimiz alt üst olmuş durumda. Her şeyin başı sağlık. Sağlığı satın alamayız. Herkes kendi payına düşen dikkati ve özveriyi gerçekleştirir ise daha az zararla bu salgından kurtulmuş oluruz. Sağlıklı bir yaşam geçirmeniz dileği ile hoşçakalın…