Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


DALGA, DALGA GEÇMEYİN FUTBOL İLE….

DALGA, DALGA GEÇMEYİN FUTBOL İLE….


Futbol da artık aç kapa artema oldu, tam takımlar konsentra oluyorlar, bir gayret çalışma, bir bakıyorlar duvar, adı pandemi, çare yasak..

E, bunun olacağı sokaklardaki, kelebek gibi uçarız, arı gibi sokarız filmi olan sokaklar  yalan söylemez de, frangmanda olunca rejiden gelen  ses; ”17 gün eve ”, marş, marş, bunların yüzünden de  bir içeri bir dışarı eğitim misali futbol ve maçların akibeti belli değil…

Hayır mı desem.

Spor komitesi   önceyi görüyor buna rağmen izin veriyor, takımlar lebe lap idmanda ikinci düdük, takımlara. Ne bu demeden, kocaman artış belası ve haklı olarak herkes hücreye, ev hapsi.

Aldın mı şimdi ananın örekesini spor.

Bunca emek, bunca hasreti tekmeleyen o sahillerdeki, yollardaki, kumar sevdasındaki, eğlence mekanlarındaki, insan coronaları…

Ne olacak şimdi?

Örrünün körü olacak, cici annemin deyimi ile, andırı batasıcalar yüzünden şu olanlara bakın. Eskiler ne güzel derdi bu cümleleri, bugünde amatörler cici anneler gibi dönecekler bu ile ve şunu diyecekler, ”nasıl birer varlık sebebisiniz ya?”

Bende bunca yıl bu alanda emek verdim, okulda eğitimler, dershanelerde insanlara destek, ama şimdi bakınca bön bön bu resme hiçbir fikri melekem ortada yok…

Ya halkın canları bu ille, sağlıkla, insanlar ile, ailenizle dalga geçmeyin. Bunca emek bir yasakla bitiveriyor, ne etsin amatör?

 

BILGILİ

Olanların yetkisi, yetkisi olanında  istisna kulüpler hariç bilgisi olmuyorsa Türk futbolu, futbolcusu da bu istisna futbol aleminde sudan çıkmış balık misali çırpıniii....

Elin oğlu bu ülkede teknik adamlık yapıyor ilk tespiti vahim, yetkisiz yetkili arasındaki uçurum.

Bakın bu ilde muhteşeme yakın tesislerde, kurulmuş takıma bugün sahip çıkan insan sayısı çok olmasada idari bakınca sahipliği çok az kişide. Gerisi vitrin mankeni misali sayısal kişiler.

Sezon sonu bu resimle tescillendi zaten, 5-0 korkunç. Bir saniye durmam teknik kadro olarak, onlar adına, herkes konuşacak buda hoş değil.

Bu sezon bu insana  bu kadro ile iyi gelmedi. Kim olsa giderde o yinede en iyisini yapacağım diyorda, bu hastalıklı ligde en iyisi olmaz sayın Bodur, bu takımda iyi olmaz. Yazık oldu sezona.

SABIR

Bir yürek düşün ki iki sevdasını kaybediyor cennet kokulu anne, misk kokulu eş. Gencecik bir yürek bu, nerede olursa olsun, makamı ne olursa olsun, paeası serveti kaç metre olursa olsun Taner bir can, güzel bir can, onun acısı, göz yaşı, birde can kızı var.. Hayatın her iyi kötü merdiveni ona bir sınıf, evladı ile ailesi ile imtihan. Dünya güzeli bu insana sabır.. Aileye, dostlara ve ona. Meslektaşımız güzel kızımıza rabbim cennet mekan nasip etsin, bebeğinden ayrılmış yüreğe peygamber kokuları versin. Selman’a da sabır. Ana ve eş.. Sabır.