Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Mehmet Ali AYDIN


DARBESEVER MAHLUKATA AKILLI OLUN!

DARBESEVER MAHLUKATA AKILLI OLUN!


Menderes Döneminin Milli Eğitim Bakanlarından Merhum Tevfik İlerinin kızı Cahide 27 Mayıs’ın hemen sonrasını ancak yıllar sonra anlatabildi:

“Babamı tevkif ettikten sonra diğer Demokrat Parti mebuslarına olduğu gibi bizim eve de arama için bir ekip geldi. Birden içeri daldılar… Kütüphanede, raflarda, annemin yatak odasında, çekmecelerde arama yaptılar. Sonradan annemin mücevherlerini aradıkları anlaşıldı.

Tabii hiçbir şey bulamadılar, çünkü annemin doğru dürüst bir mücevheri yoktu. İçlerinden biri, ‘benim karımın bile daha fazla mücevheri var. Sizin de hiçbir şeyiniz yokmuş’ dedi ve çıkıp gittiler…”

Yine bir vakit kapıya dayanmıştı askerler… Bir fatura uzatmışlardı “bu babanızın Yassıada’da yediği yemeklerin faturası, hemen ödeyin!” diyerek…

Yaşadıkları bu günleri beğenmeyenler, bir zamanlar şakşakçılığını yaptığı dönemleri bile aramak zorunda kalabilirler. İktidara düşmanlığınız gözünüzü kör etmemeli. Yanlışları, hataları eleştirelim, doğru bildiklerimizi anlatalım ama sırf aynı takımları tutmuyoruz diye birbirimizi boğazlamaya, birbirimizden nefret etmeye ve intikam duyguları beslemeye gerek yok.

Bu gün bunlar iktidar da olabilirler, eğer beceremezlerse yapılacak ilk seçimlerde millet şimdiye kadar olduğu gibi, şimdide bunlara gereken dersi ilk seçimlerde verir.

Eğer başka yollarla bunu denemeye kalkan olursa ilk olarak karşılarında bizi bulurlar. Ayrıca iktidara gelme hırsı ile başkalarından medet umanları, dış güçleri davet edenleri ve bizi dışarıya şikayet edip yalvaranları da bir kenara not eden.

Bize bizden başkasından fayda olmadığını da öğrenelim artık. Bize bizden olmayıp da yardım eden varsa bilin ki menfaat ve çıkarları gereğidir. Bu menfaat ve çıkar bittiğinde, onlardan ilk tekmeyi yiyeceklerde onlardan medet umanlardır.

İktidarı değiştirmenin ve iktidara gelmenin tek yolu milletin onayını almaktır. Bunu alamıyorsanız kendinize ve yaptıklarınıza bakın. Milletimiz son derece ferasetli ve ileri görüşlüdür, yaptığı seçimlerle bunu defalarca göstermiştir.

Bizlere düşen ise milletin kararına saygı göstermek, seçilenleri beğenmiyorsak gelecek seçimlerde onları değiştirmektir tabi ki gücünüz (oyunuz) yetiyorsa. Yoksa adam gibi milletin tercihlerine saygı duymak, ülkenin, devletin ve milletin birlik ve beraberliği için el birliği ile çalışmaktır.

Bundan başka yol ve yöntem hayal edenler boş ve ham hayaller peşinde koşanlardır.