Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Abdullah ALTAŞ


DEĞERLENDİRMEYE DEVAM...

DEĞERLENDİRMEYE DEVAM...


Antipati duyduğum, bir çok insanın da antipati duyduğunu düşündüğüm etkili ve yetkililerin kullandığı  bir cümle var, o cümleler şunlar : "Değerlendiriyoruz" "Plana aldık"  gibi.

Bu cümleler, vatandaşın gazını almak, tepkisini azaltmak, başından sağmak ile ilgilidir. Bazı konular planlamaya ilgili olabilir, ama aciliyeti, yaşamsal önemi olan konularda böyle düşünülemez.

Eğer vatandaş, şikayetinin dikkate alınması konusunda ısrarlı olacak olsa, etkili ve yetkili kendisini rahatsız etmemesi için vatandaşa şöyle çıkışmaktadır. "Dedik ya! Değerlendiriyoruz" "Dedik ya! Plana aldık"  Bu tarz cümleler sadece bir konuda değil çeşitli konularda sarfedilmektedir.

Etkili ve yetkili bu cümleleri sarfettikten sonra artık koltuğuna rahat bir şekilde yaslanmış çayını keyifli bir şekilde yudumlayıp  bir görev yaptığını düşünüyor olabilir... Kendisini rahatsız eden bir engeli de böyle aştığını düşünebilir.

Vatandaş ikinci bir kez daha ısrar da bulunamıyor. Çünkü, vatandaş suçlu bir duruma düşeceğinden endişe ediyor.   Artık bunu günümüzde anlamayacak bir vatandaş yoktur diye düşünüyorum. Ne derler, vatandaş " iki arada bir derede" kalmış.

İnsani, çok acil önceliklerin, acil ihtiyaçların bir plana ihtiyacı  var mıdır? Allah göstermesin, ölüm kalım meselesi gibi...  Bence, etkili ve yetkililer önce insanların ihtiyacı olan durumları  yerine getirsinler, sonra onunla  ilgili planı yapsınlar...

05. 7. 2021 tarihinde acizane, "Pitbull hakimiyeti" başlığı ile ilgili bir yazı kaleme almıştım. Bu yazımda pitbull adı verilen köpeklerin, gerek insanımıza, gerekse diğer hayvanlara verdiği zarardan, yaşattığı dehşetten bahsetmiştim.

Etkili ve yetkililerden bu konuda yardım istemiştik. Etkili ve yetkililerin bu konuda, insani öncelik tanıyan politika gerçekleştireceklerini düşünüyorduk. Maalesef, planlama ve değerlendirmenin hala neticelenmediğini görüyoruz.

Son zamanlarda görsel basında pitbull cinsi köpeklerin başta çocuklar olmak üzere, büyüklere onarılmaz, izler, yaralar bıraktığını görmekteyiz. Ayrıca sokaklarda başıboş gezen yüzlerce köpek.

Etkili ve yetkililer  şikayetleri  değerlendirmede nezaman eyleme geçecekler?

Yoksa değerlendirmeye, planlamaya hala devam mı ediyorlar?