Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


DEPREM UYARISI!

DEPREM UYARISI!


Son zamanlarda yerli ve yabancı çok sayıda deprem uzmanı, Türkiye' de yakın zamanda meydana gelmesi muhtemel olan deprem için sürekli olarak bizleri uyarıyorlar! 

Yerli deprem uzmanları, bizleri uyarmışken, ülke dışından, dünyanın öbür ucundaki deprem uzman ları da bizi uyarıyor. Yerli ve yabancı onlarca deprem uzmanının bizi uyarmasından neredeyse insanın duygulanası geliyor.

Yerli deprem uzmanları bizi uyarıyor, yabancı deprem uzmanları da bizi uyarıyor. Yerli ve yabancı tüm deprem uzmanları bizi uyarıyor... Bizi uyardıkları için, bizimle ilgilendikleri için kendilerine teşekkür ederiz de, niçin bizimle bu kadar ilgileniyorlar? 

Neden biz? Dünya 'da deprem için  uyarılacak başka ülke yok mu? Yoksa bildikleri bir şey mi var? 

Allah, hiç bir ülkeye deprem acısı yaşatmasın. Lakin bu depremler hep ABD’nin düşman olduğu ülkelerde meydana geliyor!  Hiç ABD’de deprem olayı duymuyoruz! Hiç Avrupa’nın göbeğinde deprem olayını duymuyoruz!   Hiç İsrail’de deprem olduğunu duymuyoruz! 

Deprem hep Türkiye’de, İran' da, Afganistan 'da civar müslüman ülkelerde oluyor. Üstelikte ABD' ye karşı çıkan ülkelerde!  Bu durum insanın dikkatini çekmiyor değil! 

Yerli ve yabancı deprem uzmanları! Peki ne yapalım? Ailecek pılımızı pırtımızı alıp nerelere gidelim bulunduğumuz ikamet ettiğimiz yerleri mi değiştirelim? Hadi söyleyin! 

Evlerimizden çıkıp, dışarılarda çadırlarda mı yaşayalım? İşyerlerimizi mi terkedelim?  İşimizi, okulları, devlet dairelerini mi terk edelim?  Hadi söyleyin!