Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


DERELİ’DE 3 MİLYONLUK ORMAN VURGUNU!

DERELİ’DE 3 MİLYONLUK ORMAN VURGUNU!


Dereli ile Yağlıdere ilçe sınırları içerisinde yer alan ormanda yaklaşık binin üzerinde kaçak ağaç kesimi yapıldığı ortaya çıktı. Kaçak kesimle ilgili Espiye ve Dereli Cumhuriyet savcılıklarınca soruşturma başlatıldı.

Giresun’un Dereli ilçesi ile Yağlıdere ilçesi bölgesinde yer alan yaklaşık 4 km’lik ormanlık alanda kaçak kesim yapıldığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre kaçak ağaç kesiminin Haziran ayından bu yana sürdürüldüğü ve irili ufaklı binin üzerinde ağacın kaçak olarak kesildiği öne sürüldü.

KESİMİNE İZİN VERİLEN AĞAÇLARLA BİRLİKTE KESİLMİŞ

Edinilen bilgilere göre Yağlıdere ile Dereli ilçesi sınırları içerisinde yer alan ormanlık bölgede Orman İşletme Müdürlüklerince kesimine izin verilen ağaçlarla birlikte kesilmemesi gereken ağaçlarda kesilmiş. Kesim için ormanlık alan içerisinde kaçak yol da yapıldığı iddia ediliyor.

MÜFETTİŞ İSTENDİ, SAVCILIKLAR OLAYA EL KOYDU

Diğer taraftan durumun ortaya çıkmasının ardından kaçak kesimle birlikte Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün de idari soruşturma başlattığı, olayın ortaya çıkarılması için bakanlıktan müfettiş istendiği öğrenildi. Müfettişler kaçak kesimle ilgili olarak ihmali görülen bazı orman görevlileri hakkında soruşturma yapacaklar.

3 MİLYONLUK VURGUN

Dereli ile Yağlıdere ilçesindeki ormanlardan kesilen ağaçların satışı yoluyla yaklaşık 2.5- 3 milyon lira civarında bir vurgun yapıldığı ifade ediliyor. Olayla ilgili olarak hem Dereli hem de Espiye Cumhuriyet savcılıklarınca adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yukarıdaki haberi Giresun’da yayın yapan yerel bir gazeteden alıntıladım. Pes doğrusu. Çalmadıkları bir orman kalmıştı, nihayet onu da başarmışlar. Bu kesimi mutlaka ihale ile alan birileri vardır. Bu ihaleyi nasıl almışlar, kimler kendilerine bu konuda yardımcı olmuşlar, politikacılardan da bu işte parmağı olan var mı sonuna kadar gidilmelidir. Ucu kime dayanırsa dayansın mutlaka sonuçlanmalıdır.

Kimse birilerinden cesaret almadan böyle bir vurgunu yapamaz. Mutlaka arkalarında güvendikleri bir ağababaları olmalı. Bu kim olursa olsun, korkmadan çekinmeden üzerine gidilmeli ve mutlaka cezalandırılmalıdır. Milletin malı deniz, yemeyen domuz olmamalı. Yiyen, yediren, aracılık eden ve göz yumanların burnundan fitil fitil getirilmelidir.

Öyle bir ceza verilmeli ki kimse bulunduğu makama, mevkie güvenerek bir daha bu milletin ve memleketin kaynaklarını sömürmeye cesaret edememeli. Bu kadar arsızlık, yüzsüzlük ve terbiyesizlik olur mu?

Soruşturmayı yürüten kişilere yönelik mutlaka birtakım engeller çıkarılacak, aba altından soba gösterilecek ve olayın kapatılması istenecektir. Lütfen bunlara pabuç bırakmayacak vatan evlatları olduğunu bize gösterecek insanların var olduğunu bize gösterecek cesaretli vatan evlatları var olduğunu gösterin ve ucu kime dayanırsa dayansın failleri ortaya çıkarın da yüreğimize bir su serpin.