Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Abdullah ALTAŞ


DOĞALGAZ VE KISKANÇLIK

DOĞALGAZ VE KISKANÇLIK


Geçmişte yaşamış büyük zatlardan biri şöyle demiştir:"Kıskanç hariç herkesi razı edebilirim. Çünkü kıskanç benim elimdeki imkanlarımın elimden çıkmasıyla benden razı olur.

Başka bir büyük zat işi daha da ileriye götürerek şöyle demiştir: "Kıskanç inkarcıdır. Çünkü Allah'u Teala'nın başkaları hakkındaki takdirine rıza göstermemektedir." diyerek kıskançlığa  ilginç,  o kadar da düşündürücü bir bakış açısı getirmiştir. Ülkemiz, geçtiğimiz hafta karadenizde tarihinin en büyük doğalgaz keşfini yaşamış, enerji ile ilgili dışarıya bağımlılıktan kurtulma yönünde büyük bir adım atmıştır. İnşallah ileride daha büyük adımlar atılacak, ülkemiz ve islam alemi adına, insanlık  adına daha büyük kazanımlar elde edilecektir.

Ülkemiz ve insanımız adına elbette bu durum sevindiricidir. Ülkemizin bu çalışmasını, kazancını, keşfini hazmedemeyen, yutkunarak izleyen devletler ve çevreler vardır.

Kader bu belki de bu doğalgaz keşfinin sağlayacağı müreffeh bir yaşantıdan en çok köstekleyenler  yararlanacaklardır.

Kıskançlık, insanı alçaltan ve küçülten bir duygudur. Kıskançlık acizliğin ifadesidir.

Kıskanca karşı dikkatli ve uyanık  olmak lazım. Doğalgaz rezervinin keşfedilmesine daha şimdiden çomak sokulmaya başlanmakta, çeşitli mahfellerde nasıl engelleyebiliriz fikirleri üretilmektedir. Ülkemizde de ne yazık ki doğalgaz keşfini küçümseyen, aynı zamanda panikleyen şahsi menfaatlerini ve siyasi menfaatlerini harici düşmanların emelleriyle birleştiren bir çevre bulunmaktadır.

Allah'u Teala Kur'an- ı Kerim'de Felak Suresi'nin sonunda "... ve min şerri hasidin iza hased" "Kıskanan kişinin vereceği zarardan (Allahım sana sığınırım) buyurmaktadır.