Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Levent AKTAŞ


DÜNYA, GÜZEL ÇOCUKLARIN SAYESİNDE DÖNÜYOR!

DÜNYA, GÜZEL ÇOCUKLARIN SAYESİNDE DÖNÜYOR!


Yaşadığımız dünya üzerinde o kadar çok kötülük var ki, inanın bu dünya bugüne kadar buna nasıl katlandı, nasıl dayandı bu kötülüklere bilemiyorum. Ama şu bir gerçek ki; dünya çocukların ve iyi kalpli insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor.

Bu kadar kötülüğün, vahşetin, cinayetin, hırsızlığın kol gezdiği, kimsenin kimseye saygısının kalmadığı, narsizm ve egoizmin, karşıdakinin hakkını gaspetmenin hüküm sürmeye başladığı bu dünyanın şimdiye kadar bu yükü taşıyamaması gerekir, çoktan durmalı ve batmalıydı!!..

Ama ben inanıyorum ki eğer bu dünya dönüyorsa, cennet kadar güzel çocukların saf ve güzel kalplerindeki sevgi sayesinde dönüyor. Bu dünyada insanlara, hayvanlara ve diğer bütün canlılara can-ı gönülden yardım eden, yalnızca kendini değil, bütün bir doğayı ve insanlığı düşünebilen melek kalpli insanların hala var olduğunu bilmek ne kadar da güzel değil mi?

Geçtiğimiz günlerde birebir şahit olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bir arkadaşımın çocuğunun doğum günüydü. Annesiyle beraber parka oyun oynamaya gelmişti. O gün o kadar mutluydu ki, kim ne derse desin onun bu güzel halini kimse kolay kolay bozamazdı ki, aynen de öyle oldu. Doğum günü için halası ve eşi ona tablet söz vermişlerdi. Ama alınıp alınmayacağı konusunda hiç kimsenin en ufak bir fikri yoktu. Akşama doğum günü partim var diye, resmen herkese ilan ediyordu. Çok ama çok mutluydu. Ama içindeki en büyük heyecan, acaba tablet gelecek mi, gelmeyecek mi endişesi idi. Nihayet bir araya geldiklerinde önce tableti soran çocuk umutla, eniştesinin gözlerine bakıyordu. Tabii ki de aldım kelimesi ile adeta dünyalar o çocuğun olmuştu. Çocuğun dilinden dökülen kelimelerle adeta nutkum tutuldu, boğazım düğüm düğüm oldu. “Allah sana çok versin. Allah ne muradın varsa versin. Allah seni hiç kimselere muhtaç etmesin” diyordu. 10 yaşındaki bir çocuğun dilinden dökülen bu dualar karşısında inanın ağlamadım desem, yalan olur.

Bu küçücük çocuğun ve bunun gibi nice çocukların güzel kalplerinin maneviyatı birleşince bu dünya daha da yaşanabilir bir hale geliyor. Ve dünya bu çocukların duasıyla ayakta durabiliyor, inanın.

Dünyadaki en güzel olay ne biliyor musunuz? O güzel yavrucağın sıcacık bir gülümsemesine gören bir annenin/babanın bütün gün boyunca yaşadığı tüm dertlerini, tüm stresini bu gülücüğün ona verdiği güç sayesinde aşabilmesidir. Hiç bir anti- depresan, sakinleştirici, vitamin, psiko- terapi vs. ama hiç bir şey bir çocuğun size verdiği güzel ve saf duyguları yaşatamıyor.

Çocuklara işkence yapanları, o masum melekleri öldürenleri, tecavüz ve tacizde bulunanları, onların hakkını yiyip, yalnızca fiziksel değil psikolojik olarak da zulmedenleri İNSAN olarak değerlendirmemek gerekir.

Çocuklarınızın değerini bilin, onların gülümsemesine neden olun. Çevrenizde gördüğünüz her çocuğun ne olursa olsun, ilgiye ve sevgiye muhtaç olduğunu unutmayın.

İyi ki çocuklar var, iyi ki bu dünyada onlar gibi güzel varlıklar var. Onlar olmasaydı, bu dünyanın bir gün bile kahrı çekilmezdi. Buna inanın, lütfen!..