Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK

DÜNYAYI İYİLİK KURTARACAK


Bir keresinde Mumbai'den Bangalore'ye giden bir trende görevli bir TTE (Tren Bileti Denetçisi), koltuğun altına saklanan bir kızı yakaladı.  13-14 yaşlarındaydı.
 TTE, kızdan biletini ibraz etmesini istedi.  Kız tereddütle biletinin olmadığını söyledi.
 TTE, kıza trenden hemen inmesini söyledi.

 Aniden arkadan bir ses "Onun parasını ödeyeceğim" dedi.  Bu, mesleği bir üniversite öğretim görevlisi olan Bayan Usha Bhattacharya'nın sesiydi.  Bayan Bhattacharya, kızın biletini ödedi ve kızın yanına oturmasını istedi.  Adının ne olduğunu sordu.  "Chitra", kız yanıtladı.
 "Nereye gidiyorsun?"
 "Gidecek hiçbir yerim yok."  kız dedi..
 "O zaman benimle gel."  Bayan Bhattacharya ona söyledi.  Bangalore'ye ulaştıktan sonra Bayan Bhattacharya, kızı bir STK'ya bakması için teslim etti.  Daha sonra Bayan Bhattacharya, Delhi'ye taşındı ve ikisi birbirleriyle temasını kaybetti.

 Yaklaşık 20 yıl sonra Bayan Bhattacharya, orada bir kolejde ders vermek üzere San Francisco'ya (ABD) davet edildi.
 Bir restorandaydı, yemek yiyordu.  Bitirdikten sonra faturayı istedi, ancak faturanın zaten ödendiği söylendi.  Arkasını döndüğünde, kocasıyla ona gülümseyen bir kadın gördü.  Bayan Bhattacharya çifte "faturamı neden ödediniz?" diye sordu.
 Genç kadın yanıtladı, "Bayan, ödediğim fatura, Mumbai'den Bangalore'ye tren yolculuğu için ödediğiniz ücrete kıyasla çok az. Her iki kadının da gözlerinden yaşlar süzüldü.
 "Ah Chitra... Bu sensin..!!!"  Bayan Bhattacharya mutlu bir şekilde hayretler içinde dedi.
 Genç bayan birbirlerine sarılarak, "Hanımefendi" dedi, "Benim adım şimdi Chitra değil. Ben Sudha Murty. Ve bu da kocam... Narayan Murty".
 Şaşırmayın.  Infosys Ltd'nin başkanı Bayan Sudha Murty ve milyonlarca Infosys yazılım şirketini kuran Bay Narayan Murty'nin gerçek hikayesini okuyorsunuz.

 Evet, başkalarına yapacağınız küçük bir yardım onların tüm hayatlarını değiştirebilir!

 "Özellikle gücünüz yettiğinde, darda kalanlara iyilik yapmaktan sakınmayın."  GÜZEL MUTLU BİR HAYAT DİLERİM

 *Bu hikayeye biraz daha derine inecek olursak... Akshata Murthy bu çiftin kızıdır ve şu anda İngiltere Başbakanı olan RISHI SUNAK ile evlidir./alıntı