Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tevrat İŞLEYEN


DÜŞÜNÜYORUM DA!

DÜŞÜNÜYORUM DA!



* Trafikte sağdan ve soldan bizi geçmek isteyenlere yol vermek işe yaramaz, belki de hayatımızda işe yarayacak en güzel iş kafamızda kurguladığımız gereksizlere yol vermektir.

* Herhangi bir işi bilen o işi iyi yapar, işi az bilen akıl vermeye çalışır, işi bilmeyen acımasızca eleştirir ve işi yapamayan da çamur atmaya başlar.

*İnsanların dünyaya baktığı pencere kirli ise, bahçedeki çiçekler o insana çamur görünür.

* İnsan; bir şeylere baktığı bakış açısını değiştirirse, baktığı şeylerin değiştiğini görür.
İnsan için aslolan başkalarının hatalarından ders çıkarmasıdır. Kaldı ki, insanın bütün hataları yapacak kadar zamanı olmayacaktır.

*Hayatımda birçok yanlışım oldu. Lakin şu üç yanlışım hepsine denk geldi. Mesela tanıdım, güvendim ve inandım. Bunlara karşın bir doğrum oldu ve yaratılanı yaratandan ötürü her şeyden çok sevdim. “Üç yanlış bir doğruyu götürür.” deseler de, yaratılanı sevmekten asla taviz vermedim. Bunu desinler diye değil, inanın Yaratan için yaptım.

*Hani demiştim ya üç yanlışımdan biride güvenmek diye! Güvendiğim dağlara kar yağdığında, tek çareyi, dağ ile beyaz karı baş başa bırakmak oldu. Gün gelip de dağdaki kar eridiğinde ve bir zamanlar ulaşılmaz olan o dağ yolumu gözlediğinde dağa; “Sana diğer dağlardan selam var” dedim.