Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Olgun YÜKSEL


EHVEN-İ ŞER

EHVEN-İ ŞER


 

Telefonda, Bilgisayarda nereye tıklasam emekliye müjde var. Zannedersiniz ki yeni bir maaş zammı geliyor. Yok efendiler, hanımefendiler! öyle bir zam yok. Mart ayında ne kadar maaş alıyorsanız, Nisan ayın da da aynı maaşı almaya devam edeceksiniz. Yandaş medya resmen emeklinin akıl sağlığının yerinde olmadığını zannediyor. Maaşlara zam olmayacağı anlaşıldığında ise banka promosyonlarını ön plana çıkardılar. 6 aydır aynı olan banka promosyonlarını tekrar tekrar temcit pilavı misali yeni habermiş gibi, bıkmadan usanmadan servis etmeye devam ediyorlar. Ne diyelim Allah akıl fikir versin.

Ukrayna-Rusya Savaşı beklediğimden daha da uzun sürdü. Açıkça ifade edeyim ki beklentim, Rusya bu işi bitirir ve bölgedeki gerilim hafifler yönündeydi. Tam tersine savaş, 3. Dünya savaşına doğru evriliyor. Ben ne Rusyacıyım ne de Ukraynacıyım. Ben Kendi Ülke menfaatlerim açısından bakıyorum. Velev ki, Rusya bu savaşı kaybedecek olsaydı asıl o zaman çok kötü daha da ağır ekonomik koşullar bizi bekliyordu. Şimdiki durumumuz da ne kadar iyi? Hiç iyi değil. Muhterem, baş ekonomist Beyefendinin iki dudak arası kararları uğruna  iki senedir emdiğimiz süt burnumuzdan gelmeye devam ediyor ve devam edeceğe benziyor. Neyse iç politikadan bahsetmeyecektim ancak, öfkemize hakim olamıyoruz. Ukrayna'ya dönecek olursak, Rusların, Dinyeper Nehrini geçtiğini haberlerden duyarsanız, Yandı gülüm keten helva. Çok medeni, barışçıl zannettiğiniz Batı'nın ne kadar zır deli olduğuna tanıklık ederiz. Şaşırmamanız için 1. Dünya Savaşının ve 2. Dünya Savaşının nereden başladığını hatırlamanızı öneririm. Ruslar Odesa'yı da ele geçirebilirler. Odesa'dan Ukrayna'nın Güney Batı bölgesinden ilk iş Moldova'yı da hedef alabilirler. Dinyester denilen Rusyacı bölge Ruslara hasretler. Rusların bu kadar bedel ödeyip, işi ateşkesle bırakacaklarını düşünmek oldukça fazla iyimserlik olur. Yani her halukarda doğu Avrupa'dan başlayan Savaşın Batıya doğru yayılma emaresi çok yüksek. 

Pasifiklere er ya da geç sıra gelecek. Burada ki savaşın başlama zamanını Çin belirleyecek. Demek ki Çin henüz savaşa hazır değil. İyi hazırlanıyorlar. 

FİLİSTİN, GAZZE Katliamı devam ediyor. İsrail'in bu savaşı katliama çevirmesi, Tüm Dünya'nın tepkisini çekmeye devam ediyor. Tabi ki yöneticilerini kastetmiyorum. Tüm Dünya halklarının diyelim. ABD buradaki savaşı, Lübnan'a ve Ürdün'e de yaymaya çalışıyor. Tüm Dünya'nın gözü önünde gerçekleşen katliam nedeniyle, Dünya küresel elitlere karşı, yani o üst akıl denilen yapıya karşı uyandı. Aslında bu iğrenç savaş İsrail'in yanında yer alan ülkelerin yöneticilerinin kimlere hizmet ettiğini gösterdi. Onlar açısından yönettikleri o ülkelerde çok rahat edebileceklerini sanmıyorum. Bir çok ülkede iç karışıklıkları da bekliyorum. Bu arada bizim İsrail ile ticaretimizde hiç zayıflama yok. Yani hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Allah GAZZE'deki Müslüman olan, olmayan tüm insanların yar ve yardımcısı olsun. 

Suriye'den bıktım. Yazmayacağım. PKK Ordusu tam gaz kuruluyor. En ufak bir yavaşlama yok. Bu kadar sanırım yeter.

TÜRKİYE, Canım ülkem, yönünü tayin etti. Avrasya senaryosu çöktü. Doğu ittifakında yer alacağını zannedenler hayal kırıklığına uğradı. Vaktiyle yazmıştım. Mecburen Batı blokunda yer almak zorunda kalacağımızı belirtmiştim. Denge politikasını ancak buraya kadar yürütebildiler. Ehven-i Şer'den birini seçmek zorundaydılar ve seçtiler. Fakat güçlü bir Ordu'ya sahibiz, savunma sanayimiz çalışıyor, gençlerimiz zamanının ilerisinde yeni icatlara imza atıyorlar. Dünya'nın, konvansiyonel anlamda en savaşçı ve ateş gücü yüksek en vurucu, en güçlü Ordusuna sahibiz. En ufak bir endişem yok. Taraf olsak dahi, bu savaşın dışında kalmamız gerekiyor. Eğer bu savaşın dışında kalmayı başarabilirsek, dahası Nükleer savaştan paçayı kurtarabilirsek, 21. yüzyılın süper gücü Türkiye ve Türk Dünyası olacaktır. Bu savaşın dışında kalmamızın tek teminatı yine Güçlü Ordumuzdur. Bu yaz çok hareketli geçecek.

Tarihe tanıklık ediyoruz. Bu anlamda heyecanla izliyorum.

Kalın Sağlıcakla...