Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Levent AKTAŞ


ELLERİMİZİ SEMAYA AÇTIK!

ELLERİMİZİ SEMAYA AÇTIK!


 

Rahmet, mağfiret ve günahlardan arınma mevsimi olan on bir ayın sultanı ramazan ayının kalbi mesabesinde olan Kadir Gecesini dün gece idrak ettik. 

Yüce Allah (c.c.), Kadir Gecesi’nde Kur’an’ı Hz. Peygamber’e indirerek, melekleri yeryüzüne göndererek ve o geceyi, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan hayırlı kılarak ona müstesna bir değer vermiştir. Kur’an’ın Kadir gecesinde indirildiği ve sözü edilen gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen bu önemli gecede ellerimizi semaya, dillerimizi duaya, gönüllerimizi ise Rabbimizin şefkat ve merhametine açtık. 

Bin aydan daha hayırlı hatta ömre bedel olan bu mübarek gecede hayır ve bereketi bünyesinde barındıran manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığını gördük. Ramazanın son günlerine yaklaşmanın hüznünü de aynı anda yaşarken, Kadir gecesi ve bayrama ulaşmanın mutluluğunu da içimizde taşıdık. 

Bu mübarek gece de ellerimizi semaya açarak herkes gönüllerinden geçen ne duası varsa Rabbimizden onu diledi ve en önemlisi de yaptığımız hatalarımız için bağışlanmayı dileyerek af diledik. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğunu bilerek, bugünü her gün yaşamaya gayret etmek içinde dualar ettik. 

Rabbim bu mübarek gecelerde yapmış olduğumuz dualarımızı kabul ettiği kullarından eylesin.