Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


FUTBOL VE 52 ORDUSPOR MAÇI

FUTBOL VE 52 ORDUSPOR MAÇI


Bu maçlar, içeride, dışarıda alınan sonuçlar, yada iyi kötü oyunlar değil derdim benim 52 Orduspor adına.
Ordu’da bu 52 ile futbol kulübümüz sanki günü kurtarmanın bir eylemi olmuş. Çağ dışı görünen düşüncesi içinde ilgi denen o halkın içinde olan bu güzellikten uzak, desekte bu olmadı o takıma derlerde o halde gereken sevda nerede?
Diyorum ya bu sevda bir gün bu ilde huzur limanımıza uğrar mı?
Niye uğramasın, tek ilacı bunun Ordu halkı. O yüzden altyapın aile ile kurulmalı, sokaklarda, okullarda, ailelerin yüreğinde.
Sonsuza yönelmiş bu resim gibi futbolunda bu ilde bitişi, ölüm sanki geçmişe destanlar yazılırsa şaşırmayalım.
Bu uğurda gövdesi kurşunlara sersem olmuş teknik boyuttaki bu kişilerin, sadece şaşkın bakışları değer yüreğine her maç sonunda, idarenin, sonrada bir ölümcül sonuç konuğun olur o futbol giderken mezarına omuzlarda.
İste bugünde sonuç kötü olursa vede sonucu duyduğundaki hüznün ne mi dersen, sağlığında duymadığın o vicdanın sesidir.
Aslında her düşünçe, bu konudaki yapılan eylem, belki ciddi operasyonla bu kulüpte yeniden dirilen futbol olur. Bu hali ile olmaz.
Bugünlerde çok kötü bir takımcılık ve futbolculuk kuşatması altında 52 Orduspor. Bir yığın hüzün etrafında, yalnızlık.
Günler, saatler, bunalım otağını her hafta 52 Orduspor’a sanki kurmuş, içimizde ise hüzün.
sıkıntı, bu sıkıntı bu takım içinde amatörlerden bile çok fazla.
Bugün için bu futbol adına yapılacak her eylem yeniden dirilmenin adıdır diyen biri var mı? Yoksa kötüyü lehimize çevirdikte mi herkes.?.
Yokluğunda futboluna kocaman duvarlar örenlerin, nasıl can olsun gülüşünde mi yoksa büyüklerimiz?.
Futbol bu halde iken Ordum da. İşte Modafen maçı ondan önce sahamızda beraberlik hüznü, şimdi ilk yarısı 2 -0 olan bu maçın tek hatası şu; bu sporcular sadece Ordu’da, 52 Orduspor’da senden bir asker değiller, ama o giydikleri üniforma ile asla uzaktan yakından koku vede ruh birlikteliği birinin dahi yok bizim ile, sadece transfer ettiğimiz değerler.
Sonuçta onların içinde olduğu his 52 Orduspor değil. Kazanınca alacağı pirim.
O yüzden bir sahada 50 kişi ile koşmak çalışmak değil altyapı, o altyapıdaki teknik adamlara güvenip o teknik adamların bu oynar dediklerini o forma içinde oynatabilmek yüreğidir teknik adamlık.
Yoksa ikinci yari 2
0 dan bu maç 2 2 olur dedim odluda, 3-2 de olurdu akıllı olsa takım. Dedim ki böylede biter, öyle bitse, olsa ne olur ki harcanan her kuruşa, o takımın başkanına, o adamın kazandığı her liraya yazık ediyorsunuz beyler.
Tamam Ordu ilinde sizler 3. Lig’de takım olarak bizimsinizde, etrafınızda yoksa Ordu siz izlenmiyensiniz, sokak görüşü ile yazıyorum, işte bu beni üzen, neden Ordu sizle olmaz.
Düşünün... VE!
Lütfen çok hızlı ve acilen harika bir ALTYAPI konuşmadan, tartışmadan bizle onla şunla kimle ise lütfen çok acil tesis ve ALTYAPI. Yoksa yazık o dünya iyisi başkana da kazandıklarına da.
Bu takım sizin olmasın ORDU’nun olsun diyorum…. Bugün şükür 1 puan aldık….