Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


FUTBOLDA GÜZEL ŞEYLER GÖRMEK İSTİYORUZ !

FUTBOLDA GÜZEL ŞEYLER GÖRMEK İSTİYORUZ !


Bazı futbol kulüpleri, maalesef, futbolu futbol olmaktan çıkarıp kumara dönüştürdüler... Hatta futbolu ticaret olarak görmeye razıydık! o bile geride kaldı... 

Kumar oynamanın neticeleri bellidir.... Kumar, insanları birbirine düşürür, döğüşler ve kavgalar yaptırır , Allah göstermesin, cinayetler olur, ocaklar söner....

Futbol müsabakaları artık bu felsefeye, zihniyete hizmet eder hale getirildi! ... Manzara bunu göster mektedir...

Ayrıca birkaç tane futbol kulübü yöneticisi veya yöneticileri, bulundukları, hizmet verdikleri! Futbol kulübünü, futbol anlayışı dışında hareket ettirmektedirler. Bu durum futbol seyircisine yansımakta, olay normal bir rekabetin ötesine gitmekte, futboldan ziyade yaşanan kavgalar ön plana çıkmaktadır. 

Burada futbolu yöneten insanların büyük sorumluluğu vardır. 

Maalesef, ezeli futbol rekabeti sportmence ve centilmence bir anlayışla devam etmemekte, kavga dili kullanılmaktadır. İyi olan değil, kötü olan tercih edilmekte, güzel olan değil, çirkin olan tercih edilmekte, hayır olan değil, şer olan tercih edilmekte, barış değil, savaş tercih edilmektedir. 

Niçin, güzel ve iyi olan tercih edilmemektedir? Kim bundan zarar görür ki?  Bu da üzerinde durulması gereken bir konudur. Belki de tüm eylemlerimizde dikkat edeceğimiz bir hususdur. 

Futbolda "ezeli rekabet" , karşılaşma yapmak için Arabistan 'a gidiyor, karşılaşmayı bir türlü yapamadan geriye dönüyor. 

Türkiye'ye geliyorlar bir türlü karşılaşma gününü ve yerini tayin edemiyorlar! 

Ligde karşılaşma yapıyorlar kavga bitmiyor.... 

Futbol kulüplerinin yöneticileri birbirlerini iğneliyor biri diğerine "beka meselesi" diyor, diğeri diğerine "şikeci" diyor. 

Bir başkası kalkıyor Avrupa’dan hakem getirelim bizim maçları yönetsin diyor. Yani futboldan başka herşey konuşuluyor. Ne oluyoruz beyler? 

Basında, futbol dışında ne varsa, göze çarpmakta futboldan ziyade infial uyandıran haberlere rastlamaktayız... 

Bu kadar sansasyondan sonra birisi tutmuş, şampiyon olamayacağını anlamış olmalı ki" Lig" den çekilelim! diyor... Naz mı yapıyorsun?  Hiç bekleme! Hem mağdurları oynar daha fazla sempati ! toplarsın! Kumarda kaybeder ama ‘aşk'ta kazanırsın! 

Ne olacak? Şampiyon olamazsan 2. sırada olur gümüş madalya alırsın!  Nihayetinde spor yapmıyor musun?  Televizyonda "Spor haberleri" diye sunmuyorlar mı? 

Netice olarak şunu diyebiliriz. Dünyada ki her şey insana emanet edilmiş... Bu sorumluluğu üstlenmiş insana, kural dışı hırslardan uzak durması için manevi eğitim  verilmesi kaçınılmazdır. 

İnsan, hangi konumda bulunursa bulunsun, bulunduğu yeri ya güzelleştiriyor, ya da çirkinleştiriyor. 

Her şey insanda başlıyor ve insanda bitiyor.