Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


GENÇLİK

GENÇLİK


Muhteşem mi, çok mu iyi, harika mı, vallaha mı mutluluktan uçuyor mu?
Diyenlere bakınca ben ki , bu Ordu’nun, sokağının ta içinden gelmişim. 40 yıl, gerek okullarda, gerek spor aleminde binlerce gencin elini tutmuşum, mutlulukları ile mutlu olmuşum, okul takımları, kulüp takımları, öğrenci olarak sınıflarda, 1980- 2000 arası bu ilin cocukları çok mutlu idiler, gerek mahallelerde, gerek Orduspor’un önünde, gerek lisenin önünde, bugün 2021 Ordu’ya gençliğe, siyasete, bakışa bakarmısın, sanki bir ceset onlar, her yeri ranta, betona boyadı istemeden olsa da belediyeler, onlarda göruyor, nefes alamıyor gençlik.
Okul sahaları beton, her yer otopark, o rant yok mu o kâr, kazanç çocuklarımızdan önemli.
Eyüplü’de o küçük okulun önündeki gençlik çok mutlu idi. 1980’de, Ordu İmam Hatip Lisesi arkasındaki o toprak sahadaki öğrencim mutlu idi, Ordu Lisesi yanındaki sahada gençlik nefes alıyordu mutlu idiler. Taki o ucube jet oraya konana kadar. O çocukların nefesi betona gömülene kadar, o kadar yüreğim yangınlarda idi ki, sağolsun Allah’ım Nuri Bahtiyar’a sağlık versin, orada 5 yıl tekrar o gençlere 1980’deki o mutluluğu yaşatabildim, onların mutluluğunda olabildim.
Bugün çok kötü, bir de covit, bir de yalnızlık vede çaresiz gençlik.
Okul kapalı, sevgi kapalı, eğlence kapalı, arkadaşlık kapalı..
Sizler ile büyüdüm ben çocuklar sizlerde büyümek zorundasınız bugündeki beton yığınlarına rağmen, üstünüzde baskıya rağmen spor, kültür, eğitimden uzak olmana rağmen, lütfen güçlü ol be çocuk. O güneş elbet bu ilde sanada doğacak. Ben ömrümü size verdim sizden geçinmedim, menfaatlenmedim, sizi sevdim, takımlarda sadece birer oyuncu görmedim, can gördüm, evlat gördüm.
Hakkım helal olsun hakkınız var gençler siz de helal edin.
Ben bu ilin dündeki gencligini de, bugünkü mutsuz gencligini de biliyorum.
Ben ögretmenim.