Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


GÜNAYDIN ORDU

GÜNAYDIN ORDU


 

Bazen öyle sert, agresif, kızgın olur bağırır çağırır, kırarsın insanları ama sonra dinersin, ama o arada çok kalp kırılmıştır, onun özrü olmaz.

Sevilen olmak, tenkit eden, yorum yapan, kalpler kıran, yukarıdan bakan değil. Saygı veren olmak lazım, o mecburiyetten olsada sevgi her daim yürekten olur kardeşim.

Hiç bir yerde olmaz tarifi şerefsizliğin, erken fark edipte ondan kaçar isen ve birde insan isen vicdanın kurtulur.

Hayvan haftasını geride bıraktık. Onların dostluğu, dost bildiğin şerefsizlerden bin kat fazla. İnsan sadece " BİR "e ayrılır, diğerleri bakınca ruhen insan değil zaten.

İyilikte, kötülükte inanın alerjik vaka, o yüzden etrafınızdakilere dikkat edin, bulaşmasın. Adam bakınca, mantıklı cümlesi yok, yorumu yok, çamuru çok. Ona cevap vermek cesetle konuşmak gibi olur.

Bu günlerde dürüstlük para etmiyor, bunca yalancı, talancı, kan emici var iken.

Bırakın kim ne hali varsa olduğu yerde görsün. Neden iyi olunsun istiyoruz ki, bırakalım dağınık kalsın yerinde.

Gün gelir hesap döner, kime baki o makamlar.. İyi insan, dost seçin, iyi siyasetci, başkan, belediye başkanı, kendinize yakışan kimse, adamına göre adam seçin rozetine partisine göre değil.

Kiminle ağladığını unutma o senin yüreğin.

Seni üzen mi var, sus, yarıyolda terk edene sitem et, ekmeğini yiyene, arkandan konuşana ise kızma.. O bir ib...e ise her daim zaten bu odur, ib..e, dir boş ver.

Mütevazi olmak, kibirsiz, şekilsiz, insan olmak en büyük şöhret ve zenginlik. Makam mevki kimseyi bozmuyorda ayarını, ederini değerini ortaya koyuyor.

Kendime diyorum, sen çok kişi tanıyorsun, ama baktığında azını cok seviyorsun.

Öylesi daha mı iyi?