Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


HALA

HALA


İnsanızya tam olarak bu dünyada kayıtsız kalamayacağımız bir şey var mı aklında, bunun için o yüreğini ne ile kandırabilirsin bu pisliğin içinde. Bu pis koku arasında bu ülkede kaybolmuş seni, insanlığını nerede buluruz biz arasak, diyor ki kabir azabı hoca, bakıyorum bu kabir azabını tınlamayan hem inanmışlığı ile öğünen azda olsa o kesim yok mu tamamen pisliğin ortasında.

Bunlar son gemide onu da deniz derya ortasında üç beş mecidiye aşkına cayır cayır yakma peşindeler. Bu para imanla aklın arasında maraton mu eder, o aklı hangi ayak çeler ki ? Sen neyi bildiğin halde bu dünya aleminde bilmekten kaçarsın, günahı mı, azabı mı?

Harama dokunma isteği yürekte mi, histe mi, açlıkta mı, yoksa ne? Sana hükmeden Allah değil ise bu seni kandıran zebani kim? Sen ne için her şeyini ölümle gideceğin o yere değişirsin? Senin nefesin, yaşamın, gözyaşların bu hayatta kime teslim?

Bir yara var ve sen dünya malına yapışmış uyur iken o yarana ne iyi geliyor? Bile bile ateş, bu dünyada neyin olmasa olur ama iman gitmiş ise o olmaz. Biz neyi bir türlü anlamıyoruz dersen, insan olduğumuzu, fani olduğumuzu ve yaratanın Allah olduğunu. Aslında o denilen 7. his var mı?

Ağzınızın suyunu makamlar onun imkanları akıtmasın, hizmetin o hazı akıtsın. AŞK ne? O aşk ne pisliğin içinde ise bitiyor? Ordu ne demek bizler için? Ben ilhamın resmini çizebilsem olacakta huzur, zorlanıyorum. Ölüm var gören yok,  öldüğündeki sarayın 2 metre ÇUKUR.

Özgürlük mü, var mı bugün bu dediklerimiz ne yapmadan asla ölmek istemezsiniz? Özgürlük neye benziyor? Nerede özgürlük  ülkemde bitiyor? Her şeyin var, paran pulun muhteşem yaşamın da hala neyin peşindesiniz siz? Bakın iş yok, aş az, gariban çok, okul yok, gençlik ölüm sessizliğinde, spor bitik,,, Şeytan sizi hep PARA için mi dürter, anlamıyorum.

Dün milyarı ile gülen bugün beş parasız neler var. Bugün ünlü biri olsan kim olmak istemezdin? Ordu senin için ne? Orduspor ne? Doğrucu yada sahici misin? Bu ülkede kırılan parçaları toplayıp yapıştırsan eskisi olur mu, bu millet kırıldı pandemide, gençlik ise çok. Yapışmaz asla  o yüreklere, nefret Everest.

İnsanların en mutlu oldugu huzur alanları tarumar edildi. Üç beş insan yok ki bu muhteşem ülkede, binlerce ayrı renk dil düşünce. Bunlar için cesur olmak şart. Bu zamanda eş olmak, çocuk olmak, kadın olmak zor. En çok kadını korumak lazım onu başaramıyoruz,

Kapın çalındı, kim gelmesin sence? Yalnızlık mı, kibir mi, ölen vicdan mı, çalan el mi, vicdansız adalet mi? Benim bağışıklığım harama, hırsıza karşı zayıf. Çok param olsa, huzura oynasam ganyanda. Ben bugün vicdanımda rahat değilim.

Yetimin ağlamasına, üzülmesine, üşümesine aç kalmasına HAYIR. Kişileri büyütmeye gerek yok, onlar gelir güneş olur yıldız ay olur insan yüreklerinde. Kimisi kalplerde imanı kimi nefes aldığın yerde hürriyeti..

Bazen ben merak ederim DELİ neden suya bakar?

 

BİTİYOR MÜBAREK SAATLER

Ve şükür, güzel, sabırla, namazla, dualar ile bu yasaklı günlerde orucumuzu tuttuk, sabrettik verilen tavsiyelere pandemi önlemlerine riayet ettik. Şimdi çok dikkat ederek, kendi elinizle, asla araya aracı sokmadan direkt olarak o garip, ihtiyacı olan kardeşımize verelim bu yardımlarımızı. Burdaki araçların senle o garip arasında aracı olacak yetkisi ne hacmi ne? Ben buradan sesleniyorum, lütfen yetime, garibe, yalnız anneye koşalım bir katkı yapalım. O yetime bir madden destek olalım.

Kimseyi aracı kullanmayın, vasi tayin etmeyin elleriniz ile o sevabını siz uzatın.  Çocuk sevindirmek, bir giyim almak, bir ayakkabı giydirmek, bir lokma, bir hırka vermek o haz gurur muhabbeti tarif edemem.

Muhteşem.

Allahım bize bu yılda orucu tutturan nefesi verdiğin  için şükür. Anama, babama, evlatlara, dostlara , büyüklerimize duam onların günahı affola.

Güle güle ya Ramazan bunu yaşatan Rabbime şükür.