Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Abdullah ALTAŞ


HANİ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU ÇÖZÜLECEKTİ?

HANİ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU ÇÖZÜLECEKTİ?


 

Sokak köpekleri çocuklarımıza zarar vermeye devam ediyor. Sokak köpeklerinin çözümünde hükümet tarafından ciddi adımların atılacağını basından en yetkili ağızlardan duyduğumuzda ümitlenmiştik, ama nafile!.. Etkili ve yetkililer sanki birilerini ikna etme çabalarını sürdürüyor gibi.. Etkili ve yetkililer, yetkilerini kullanmak için birilerini razı etmeye çalışıyor sanki..

Bu konuda konuşması gerekenler konuşmuyor, çocukları sokak köpekleri tarafından zarar görmüş aileler ile muhalif milletvekillerini bir araya getirip "Hadi anlaşın! Bizi zor durumda bırakmayın!" der gibi bir davranış söz konusu!.. Acısı olan vatandaşı muhalefet ile bir araya getirerek çarpıştırıp kendiniz niçin kenarda duruyorsunuz? Buna ne gerek var? Başka konularda vatandaşa sormuyorsunuz da, bu konuda güya vatandaşı onore etmeye mi çalışıyorsunuz? 

Çocukları sokak köpekleri tarafından zarar gören acılı ailelerin muhalefet milletvekilleri tarafından salondan kovulduğunu basından öğrendik. Büyük bir ihtimalle İktidar milletvekilleri de oradadırlar! Acılı aileler iktidar milletvekillerinin yanında iken nasıl kovulabiliyorlar ? 

Sen, etkili ve yetkilisin! Yetkini niye başkasıyla paylaşmak istiyorsun?  Sokak köpekleri ile mücadele konusunda muhalif olanlar "Bakın bunlar bizim onayımızı almadan birşey yapamıyorlar, bunlar iktidar ama cesaretleri yok!"  demezler mi? 

Sokak köpekleri gene başta çoluk çocuk olmak üzere insanlarımıza hala zarar vermektedir. 

Demek ki bu sözler vatandaşın gazını almak içinmiş.. Alınan gazın süresi de bitti! Ne olacak şimdi.

Biz, gerek yakın tarihte gerekse uzak tarihimizde yedi düvele karşı savaşmış tarih değiştirmiş bir milletiz, ama neden başıboş gezen köpeklere karşı bu zaferi kazanamıyoruz? 

Sokakta dedikodular dolaşıyor, "daha sokak köpekleri meselesini halledemeyenler, hangi sorunu çözecekler"  evet beyler, vatandaş bunun dedikodusunu yapıyor!  Anadolu insanının irfanı söz konusudur.. Anadolu irfanını gözardı etmeyin!... 

Toplumumuzda ve basınımızda birtakım lobilerden bahsediliyor! Bu millet, problem çözsün diye hükümete rey verdi, lobilere değil!... 

Çok zikzak güven kaybettirir...  

Sokak köpekleri tarafından yaralanan bu yavrumuzun günahını kim üstlenecek? Hiç kimse bu günahtan kaçamaz! 

"Dicle kenarında bir kurt kuzuyu kapsa, adli ilahi onu Ömer 'den sorar!"  ruhu nerede kaldı? 

Sokak köpeklerinin, hangi konumda bulunursa bulunsun ünlülere hiç zarar vermediğini görmekteyiz. Sokak köpekleri adam mı seçiyor ne? Ne gazete, ne de televizyonlarda böyle bir haber duymadık! 

Gene de Sokaklarda başıboş gezen köpekler hiçkimseye zarar vermesin! 

Herhalde sokak köpekleri, ünlülerin kendilerini sevdiklerini bildikleri için bir vefa duygusundan olsa gerek! onlara zarar vermemektedirler. Ya da Ünlüler, sokak köpeklerinin kendilerine zarar verebilme ihtimaline karşı önlemlerini aldıkları için zarar görmemektedirler. 

Ya da, ünlüler, imkan bakımından yaşam kalitesi bakımından, sokak köpeklerinin bulunduğu semte dahi uğramazlar, bundan dolayı sokak köpekleri de ünlülere görüp zarar verme şansı!  bulamazlar!

Ya da ünlülerin herbiri, evlerinde birkaç tane sokak köpeği beslediği için, dolayısıyla sokak köpeği sahibine zarar vermeyeceği için zarar görmezler. 

Belki de ünlüler sokakta gezmedikleri için.... 

Her neyse! Konumuz bu değil!  Verilen sözlerin savsaklanmadan yerine getirilmesidir. Çok zikzak güven kaybettirir!...