Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Hüsnü YÜCEL


HASAN KILIÇ 

HASAN KILIÇ 


                                                   

  Bazı insanlar özeldir. Bugün çocukluk arkadaşım, aile dostum, meslekdaşım, siyasette de hep aynı kulvarda beraber yürüdüğümüz Hasan Kılıç’ı yazmak geldi içimden. 

Aslında yazılarımda şahıslar hakkında methiyeler düzmek prensip olarak bana göre olmasa da; hak edene hak ettiğini teslim etmek de insanlık borcumuz olmalı. 

Geçen hafta onu ziyaret ettim ve uzun uzun geçmiş günlerimizi konuştuk. Geriye dönük yolculuğumuz köy anılarımıza kadar uzandı. Yaz tatillerinde nerede ise her gün buluşurduk. Vazgeçilmezimiz akşam futbol maçlarımızdı. Köy futbol takımımız da vardı. Kadıoğlı Hüsnü amcanın kamyoneti ile komşu köylere maça gider, köyler arası turnuvalara giderdik. Civil ırmağı bizim tatil köyümüzdü, orada çimerdik. Fehmi Gürsoy ağbimiz babama Almanya’dan boyuna asmalı, pilli teyp getirmişdi. Boynumuza asar Elekci tepesine türkü dinlemeye çıkardık. Hasan Kılıç’ın sesi de çok güzeldi. “ beyaz atlı şimdi geçti buradan”  türküsünü yanık yanık çok güzel söylerdi. 

Daha sonraki yıllarda yollarımız İstanbul’da da kesişti. Orada da sık sık beraber olurduk. İkimiz de mühendis olarak Ordu’ya döndük ve aynı beraberliğimiz hala devam ediyor. Çok başarılı bir iş hayatı oldu. ANAP döneminde beraber politikaya atıldık. Bir dönem Hasan Kılıç belediye başkan adayı oldu ve 140 oyla seçimi kaybettik. Daha sonra Hasan kardeşim DYP den milletvekili oldu. Şu anda da emekliliğin tadını çıkarıyor.

 Gelelim yazımızın özüne. Hasan Kılıç bugüne kadar milletvekilliği emekliliğinden hakettiği bir kuruşu bile kendi özel hesabına aktarmamış. Hak ettiği diyorum ama; kendisi “ o para benim hakkım değil” diyerek o parayı ayrı bir hesapta biriktirmiş. O biriktirdiği para ile de Bahçeli Evler Mahallesinde Ulu cami altına SAĞLIK OCAĞI yaptırdı. Masasında bir proje daha var. Ulubey’de “ Şehitler anısı” yaptırmayı düşünüyor. Milletvekilleri için bir dönem milletvekili olanların emekli olmasını haksız bularak o parayı  hayra hasenata aktarıyor. Bu yardımlarını da hep saklı tutuyor. 

Bu yazıyı da yazmama ısrarlarım sonucu müsade etti. Israrımda gerekçem şu oldu. Belki başka milletvekillerine de örnek olur düşüncemi anlattım. Olur mu ? Olur mu olur. Olmazsa da  ben görevimi yapmış oldum.